nlc.hu
Szabadidő

Rollerrel a buszon?

Rolleressel vitázott a buszsofőr, fél órát várakoztak az utasok

A rolleres nem akarta elfogadni a sofőr érveit.
roller

Lemerült elektromos rollerével akart buszra szállni egy férfi Pécsett, a buszvezető azonban nem engedte, mondván balesetveszélyes. A pécsi férfi azonban rendőrt hívott és a busztársaság jogászával egyeztetve végül az a döntés született, hogy utazhat a rollerével együtt a buszon.

Ez körülbelül 25 percig tartott, addig az utasok a buszon dühösen várták, hogy mi történik. “„Miért nem megy az elektromos rollerével haza?” – fakadt ki egyik-másik az esetről készült felvétel tanúsága szerint.

Az érintett buszsofőr nem akart nyilatkozni, de azt elmondta a Tényeknek, hogy szerinte helyesen járt el, mert veszélyesnek érezte az elektromos rollert a tűzveszélyes akkumulátora miatt, és sokan voltak a buszon, vagyis a roller csak nehezen fért volna el. 

Az egyik helyi szakszervezet vezetője is arról beszélt a Tényeknek, hogy a sofőr nem hibázott, mert egy tömött buszon nincsenek meg a feltételek arra, hogy rollert vigyenek rajta, ilyenkor pedig a sofőr dönt. 

A rolleres férfi szerint amúgy nem volt helytálló a buszvezető indoka – erről a közösségi médiában fejtette ki a véleményét: „A sofőr arra hivatkozott, hogy az elektromos roller tűz és robbanásveszélyes eszköz a benne található lítiumion-akkumulátorok miatt. Persze ez érdekes indok egy elektromos meghajtású autóbuszon, amiben szintén akkumulátorcellák vannak. Mindemellett elnézést kért utólag az utasoktól, hogy várakozniuk kellett: „Ha esetleg olvassa a bejegyzésem olyan személy, aki az autóbuszon volt, sajnálom, hogy a kialakult helyzet miatt kellemetlenség érte és később ért a helyszínre, ahova az autóbusszal utazott.” Majd megköszönte a rendőröknek, hogy „objektíven vizsgálták meg a kialakult helyzetet, majd kiálltak mellette és segítettek érvényesíteni az utazáshoz való jogát”. „Arra biztatok mindenkit, hogy tartsuk be a ránk vonatkozó szabályokat és törvényeket, viszont ne hagyjuk, hogy mások elnyomják vagy korlátozzák jogainkat!” – zárta bejegyzését.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top