nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Paulányi Magda gerelyhajító

Meghalt Paulányi Magda

Európa-bajnoki ezüstérmes gerelyvetőnk, olimpikonunk 79 éves volt.

Életének 79. évében, hosszan tartó betegségével harcolva és hősies küzdelem után eltávozott Paulányi Magda olimpikonunk, Európa-bajnoki ezüstérmes gerelyhajító.

„A múlt század 60-as éveinek derekán nyüzsgő élet zajlott a Honvéd Tüzér utcai atlétikai pályáján. Naponta, délutánonként, amikor szinte a legtöbben voltak, megjelent egy

mosolygós, életvidám lány, kezében gerellyel

és mindenkihez volt pár kedves szava, legyen az gátfutó, távolugró vagy dobóatléta. A kívülálló is észrevette: amikor megjelent, megváltozott a pályán edző sportolók hangulata. Ez így ment napról-napra, hónapról-hónapra és évről-évre. Az életvidám lány komoly nővé vált, de ami nem változott, az az, hogy mindenkihez továbbra is szeretettel viszonyult.

Paulányi Magda ilyen volt.

Paulányi Magda gerelyhajító

Paulányi Magda gerelyhajító bajnokunk

Ha visszagondolunk rá, ez a kép marad meg bennünk: vitalitás buzgott benne, rendkívül szorgalmas, határozott, céltudatos, igazi, ízig-vérig profi sportoló volt. Jó ember, igaz barát, nemes ellenfél” – írta róla az atletika.hu. A sportolónő halálhírét a Magyar Atlétikai Szövetség jelentette be honlapján, megjegyezve, hogy Paulányi az 1972-es müncheni olimpián –

a Budapesti Honvéd Sport Egyesület színeiben

– tizenegyedik helyezést ért el gerelyhajításban. Az 1969-es athéni Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, emellett többszörös magyar bajnok is. Paulányi Magda legjobb eredménye 60,06 méter volt 1972-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top