nlc.hu
Szabadidő

Hatlábú spániel gyógyítása

Hatlábú spánielt dobtak ki egy áruházi parkolóban

Arielt már meg is műtötték, hogy négy lábbal élhesse az életét.

Szeptemberben egy brit B&M áruház előtt találták kidobva az akkor 11 hetes spánielt, Arielt, aki 6 lábbal született. Azóta a világ minden tájáról érkeztek adományok, hogy a kiskutyát megműthessék. Végül 15 ezer font (6,6 millió forint) jött össze a kezelésekre.

A BBC cikke szerint Arielt Aaron Lutchman sebész műtötte meg, aki megmentette a kiskutya mind a négy végtagját és amputálta a felesleges két lábát. „Nagyon jól van, magához tért, boldog kis kutya, és reméljük, hogy a továbbiakban is csodálatos kis életet élhet” – mondta az orvos.

kutya, extra végtagokkal

Ariel, a 6 lábú spániel (Fotó: Greenacres Menhely)

Mikey Lawlor a Haverfordwest melletti Greenacres Menhely alapítója és vezetője, amely Arielt beogadta azt is elárulta, hogy a két felesleges hátsó lábán kívül egy második hüvelye is volt, illetve a medencéje is deformálódott, mivel az egyik oldalon két csípőízülete volt.

Ennek eredményeként a jobb hátsó lábának gyakorlatilag nem volt izomtónusa, így fennállt a lehetőség, hogy ezt is amputálni kell. Szerencsére ez nem így volt, mivel a jelei mutatkoztak annak, hogy sokat erősödött az elmúlt hónapokban” – mondta el Mikey.

Ariel a Disney kis hableányáról kapta a nevét, mert részben összenőtt extra hátsó lábai egy sellő farkához hasonlítottak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top