nlc.hu
Szabadidő

A Cirque du Soleil OVO magyar artistái

Két magyar artista is szerepel a Cirque du Soleil világhírű OVO előadásában

Harsány jelmezek, hajmeresztő mutatványok. Ez a Cirque du Soleil, akik az OVO előadásukkal most Budapestre érkeztek. Mi pedig belestünk a színfalak mögé!

23 kamionnal érkezett meg Budapestre a Cirque du Soleil csapata, és egyetlen nap alatt rendezkedtek be a hatalmas MVM Dome minden szegletébe. Nem is csoda, hogy minden négyzetmétert kihasználnak! Kell a hely például a több száz jelmeznek, hiszen minden szereplőnek a saját méretére készítik el a ruhát, amelyet folyamatosan cserélnek és mosnak. Ha pedig mosás, akkor említsük meg, hogy hatalmas mosógépeket is hoznak magukkal, hogy minden flottul menjen. 

Az OVO előadáshoz a tücskök, a szkarabeuszok és egyéb bogarak jelmezeit mind kézzel készítették, összesen 300 ember, 3 hónapon át dolgozott rajtuk. A showban a látványos, zöld tücskök pont úgy ugrálnak, ahogyan a szabadban élő “társaik”. De nemcsak a ruhák, hanem a cipők is egyediek.

A bohócoknak például meg kellett tanulniuk járni a hatalmas, mesefigurákat idéző lábbeliben. Az akrobaták, színes cipellője is kis csalással készült. Kívülről csodás élénk színű anyag borítja, de belülre egy hagyományos, az adott szereplő lábára tökéletes illő cipőt készítenek, hogy stabilan álljon rajta. 

Janie Mallet, a turné vezető PR managere
Megnézem
Összes kép (7)

Ugyan a nézők nem járhatják be a színfalak mögötti tért, eláruljuk, hogy egy gyakorlásra ideális helyiség van berendezve a művészek számára. Ráadásul, akár egy focimeccsen, a társulat tagjai visszanézhetik az előző adásokat, és kijavíthatják az esetleges hibákat, vagy még jobbra csiszolhatnak egy elképesztőnek tűnő ugrásaikat. De nemcsak a gyakorló részt, hanem a hét zenészt és az énekest sem láthatják a nézők, őket egy fekete függöny takarja el az előadás alatt. 

Az OVO-ban két magyar művész is szerepel Fülemen Tamás és Kapitány Olívia. Ők, akik hétről hétre más és más nagyvárosban lépnek fel a Cirque du Soleil társulatával, most minket invitálnak ebben a mesevilágba. “Nagyon várom, hogy a családom ott üljön a nézőtéren, és élőben láthassák, amin annyit dolgozom”– mondja Olívia, aki szerint az idő, a tapasztalat és a hivatás szeretete kell ahhoz, hogy valaki mentálisan is bírjon egy ilyen turnét. “Én már 18 éve ebben élek. Most hozta úgy a sors, hogy immár a Cirque du Soleil társulatában dolgozhatok.”

Fülemen Tamás, és Kapitány Olívia

 Kapitány Olívia és Fülemen Tamás

Olívia hatévesen kezdett tornázni, a válogatott tagjaként részt vett Európa- és világbajnokságon is, majd elvégezte a Baross Imre Artistaképző Iskolát. 2022 decemberében végezte el a Cirque du Soleil képzési programját, és 2023 februárjában csatlakozott az OVO-hoz. De a magyarokon kívül 25 ország művészei alkotják a 100 fős társulatot.  Felmerül a kérdés, hogy hogyan lehet a folyamatos utazás, és fellépések mellett egyáltalán párkapcsolatban élni. Olívia azt mondja, talán a legideálisabb, ha a másik fél is ismeri ezt a világot, úgy pedig könnyebb megérteni mindazt, amiben élnek. 

A Cirque du Soleil OVO című előadását február 8 és 11 között lehet megtekinteni. 

Kapitány Olívia

Kapitány Olívia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top