nlc.hu
Szabadidő

Kutya mentése a sivatagból

Hajszálon múlt a sivatagban elveszett kutya élete – így menekült meg!

Lakóautózó barátnők találták meg az elveszve bolyongó cuki kutyust.

Vanessa, Theresa és Aubrey lakóautózva élik nomád életüket az Egyesült Államokban. A barátnők éppen Arizonában, a Bulldog-kanyonban bolyongtak, mert egy „bizonyos típusú” kaktuszt akartak megtalálni. A kempingjüktől nem messze azonban nem a keresett kaktuszra bukkantak rá, hanem valami teljesen másra. Az apró és szőrös jószág egy elveszett kutya volt, egyes-egyedül a sivatagban.

Hajszálon múlt a sivatagban elveszett kutya élete – így menekült meg!

Azt tudták, hogy a kiskutya nem éli túl,

ha magára hagyják, ezért megpróbálták magukhoz édesgetni. Szerencsére nem volt túl nehéz dolguk:

@nomaddiaries So… we found ANOTHER dog. #rvlife #vanlife #dog #straydog ♬ original sound – Vanessa Keating

 

„Először ránk mordult, némi meggyőződésre volt szüksége, hogy átjöjjön” – mondta Vanessa a The Dodónak.

„Néhány percbe telt, mire odajött a húgomhoz, Theresához, de még mindig félt. Észrevettük, hogy egy kaktusz akadt bele a bundájába, és miután kibogoztuk, sokkal jobb kedvű lett, össze-vissza nyalt minket.”

A nők magukkal vitték a kempingbe és kérdezősködni kezdtek róla, hogy megtalálják a családját. Ott nem ismerték a kutyust, viszont a chipolvasással szerencséjük volt: megtalálták az állat gazdáját.

Kiderült, hogy a kölyök neve Echo.

„A viszontlátás csodálatos volt” – mesélte Vanessa. „Mindenki sírt.” A gazdája azt hitte, hogy Echót már megette egy prérifarkas, miután pár nappal korábban eltűnt otthonról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top