nlc.hu
Szabadidő

Állatvédők: le kell szerelni a körhinták lovait

Állatvédők: le kell szerelni a körhinták lovait

Az állatvédők szerint a kórhintákon nincs helye a lovaknak.

Állatvédők szerint a vásárok és a vidámparkok körhintáinak lovai és más állatfigurái rossz és hamis képet közvetítenek a gyerekeknek az állatokról, ezért el kell távolítani őket. A Peta nemzetközi állatvédő szervezet holland tagozata is támogatják az eredeti amerikai felhívást.

Állatvédők vs. körhinták

(Fotó: Getty Images)

Az állatvédő szervezet azt javasolja, hogy a vállalat állatok helyett autókat, repülőgépeket, űrhajókat, buldózereket vagy akár hullócsillagokat, szivárványokat vagy seprűket helyezzen el a körhintákon.

A hollandok párbeszédet kezdeményeznek a vidámparkokkal, ugyanis ha leszerelnék a körhinták állatait, az hatással lenne más szórakoztató parkokra Európa-szerte.

Rengeteg a baleset, ami a körhintákat illeti. Nemrég áramütés érte a 2 éves Mátyást, amikor az édesanyja a körhintára ültette fel. Amikor a kisgyerek hozzáért a hinta lánc részéhez, megrázta, a kisfiú pedig felsikoltott. Édesanyja odarohant, ekkor azonban rajta is keresztülfutott az áram.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top