Beleharapott egy kiállítási tárgyba egy biztonsági őr, egy kamera pedig felvette az alkalmi vandált

nlc | 2024. Február 11.
Azzal védekezett, hogy kemény napja volt.

Mostanában gyakran olvasni arról, hogy környezetvédelmi aktivisták több híres festményt is megdobáltak, hogy így hívják fel a figyelmet az általuk képviselt ügyekre. Előfordul azonban, hogy a vandálokat nem a látogatók között kell keresni, hanem belsős munkáról van szó. 

Nemrég egy moszkvai kiállítási központban a kortárs művészeti tárlat szervezői észrevették, hogy Az aranyhal szökése című műalkotásról hiányzik egy fontos részlet. A tárgy több darabból áll, van egy festmény, amire rá van ragasztva egy műhal, illetve van egy tál, amiből éppen kiugrik a társa.

Valami oknál fogva mindketten megragadták az ott dolgozó biztonsági őr figyelmét, először megtapogatta, megrángatta azokat, majd egyiküket leszedte a festményről, megszagolta és beleharapott.

Azután, hogy kiderült, egy vandál megrongálta a művet, megnézték a biztonsági kamerák által rögzített felvételeket, és megdöbbenve látták, hogy az egyik őr ahelyett, hogy azt tenné, amiért a fizetését kapja, vagyis, hogy megvédje a kiállított tárgyakat, éppen megrongálja az egyiket.

Amikor szembesítették azzal, hogy mit tett, állítólag megvonta a vállát, és azt mondta, hogy kemény éjszakája volt, nagyon keveset aludt, és nem is gondolta, hogy azzal, amit csinál, kárt tehet az alkotásban. Ez a magyarázat nyilván nem hatotta meg az illetékeseket, a férfit elbocsájtották.

Fotó: VDNKh

(via Oddity Central)

Exit mobile version