nlc.hu
Szabadidő

Macskafotóval róható le a könyvtári tartozás

Visszautasíthatatlan ajánlat: van, ahol már macskafotóval is leróható a könyvtári tartozás

Egyelőre csak pár hétig az ajánlat, de ki tudja, hátha rendszert csinálnak belőle.

A macskák az internet urai, tartja az újkeletű mondás, és ugyan sokan vannak, akik ezt kétségbe vonnák, tény, hogy a róluk készült videók és képek elég népszerűek. És ezt most pénzre is lehet váltani, illetve majdnem, egy amerikai könyvtár ugyanis a március a macskáknak szenteli, és kitalálták, hogy most egy macskás képpel ki lehet egyenlíteni látogatóknak a tartozásukat.

A cél az, hogy ne a késedelmi díj legyen az oka annak, hogy nem járnak be hozzájuk. Mint a Worcesteri Közkönyvtár igazgatója mondja, tudja, hogy sokan anyagilag most nehéz helyzetben vannak a világjárvány és a lakhatási válság miatt, és nem szeretnék, ha emiatt rosszul éreznék magukat, amiért nem tudják kifizetni a könyvtári tartozásukat. 

Persze vannak feltételek, például ahhoz, hogy elengedjék a díjat, legalább két hónapos díjhátraléknak kell lennie.

Másrészt, ha valaki öt vagy annál több könyvet nem vitt vissza, akkor illetékes ügyintézőnek kell elbírálnia, hogy elengedik-e a tartozást. Azt pedig nyilván mondani sem kell, hogy csak azok a tételekre vonatkozik a macskás akció, amit Worcesteri Közkönyvtárból kölcsönöztek ki. 

És mi a helyzet a képekkel? Ezekre vonatkozóan már lazábbak a szabályok, rajzokat is elfogadnak, és az sem baj, ha nem házi macska, hanem valamilyen nagymacskával, például tigrissel vagy oroszlánnal próbálkozna valaki.  

March Meownessnek keretében persze helyszíni programok is lesznek, levetítik például a Macskák című filmet, lesz sminkes workshop arról, hogyan kell magunknak macskaszemet csinálni, és lehet majd menhelyi cicákkal is játszani stresszoldásképpen, de ez csak pár példa a sok közül.

Kölyökmacska bújt meg a könyvek között

Fotó: Getty Images

(via Mental Floss)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top