nlc.hu
Szabadidő

Hot Wheels Monster Trucks Live: beszámoló a showról

Égett gumiszag, brutális motorhang… Minden, ami egy kisfiúnak kell: Hot Wheels Monster Trucks show-n jártunk

Texas egy hétvége erejéig az MVD Dome-ba költözött, ahol a hétvégén háromszor lehet megnézni a Hot Wheels Monster Truck Live Glow Party showját. Óriáskerekű autók, motoros kaszkadőrshow és nonstop üvöltő zene: még szép, hogy el kellett vinnem rá a hatévesemet.

Boldizsár fiam ugyan még csak hatéves, de három éve minden évben eljön a pillanat, amikor a kerületünkben megjelennek egy vándorló monster trucks show plakátjai. Az első évben még csak el kellett neki magyaráznom, hogy ez micsoda, a következő kettőben pedig el kellett szenvednem az állandó nyaggatását, miszerint apaként nekem kutya kötelességem lenne őt elvinni oda. Tudtam, hogy ezt csak ideig-óráig lehet csak megúszni, így kapóra jött, hogy a március 16-17.-i hétvégén egy (pontosabban három) Hot Wheels Monster Trucks Live bulit szerveztek az MVD Domeba.

Mega Wrex

Mega Wrex lapít (fotó: Live Nation)

Egyrészt pozitívum, hogy így egy normális arénában nézhető a show, másrészt a fiam szemében rendkívüli hozzáadott értéket jelent a Hot Wheels márkanév, hiszen így nemcsak random óriáskerekű autók dobhártyapusztító showját élvezheti, hanem olyan autókét, akiket a játékokból/játékok révén már amúgy is szeret és ismer.

A nagy dobhártyateszt

Már a népligeti metróból kijövet meg kellett állapítanom, hogy rengeteg apuka sorstársammal leszek összezárva az MVD Domeban, ugyanis a sok-sok csillogó szemű kisfiút jellemzően az édesapja kísérte. Anyák és kislányok is voltak ugyan jelen, de leginkább csak mutatóban: kétségtelenül a hétvége legfiúsabb programját ígérte a Glow Party. Az apukák szemének csillogása vagy annak hiánya leginkább azon múlt, hogy kizárólag a kisfia miatt volt-e jelen, netán maga is várta a gigakerekű autók pusztítását.

Hot Wheels Monster Trucks

Csak képzeld hozzá a hangot! (fotó: Live Nation)

Valahogy nekem a monster trucks showkról mindig Texas és a cowboyok ugranak be, eleve van némi rodeós hangulata a dolognak, így elviseltem volna több vadnyugati életérzést is a Népliget árnyékában. De ennek hiányában legalább afelől megnyugodhattam, hogy a show végére sem válok a fiammal republikánussá, és nem akarok majd a hetedik szülinapjára puskát vásárolni. A Glow Party tehát egy világnézetileg semleges esemény azoknak, akik imádják az égett gumi illatát és a csarnok falai között visszhangzó elképesztően erős motorhangot, amitől sok szülő vagy eleve otthonról hozott vagy a helyszínen vásárolt zajvédő fülhallgatóval védte a gyerkőcét vagy éppen önmagát. Mi ilyesmit nem hoztunk/vásároltunk, ezek a dobhártyák kemény magyar dobhártyák, bírni fogják a terhelést. Vagy legalábbis ebben bíztam.

Apaként ezt nem lehet megúszni

A műsorvezető szerepében a rádióból ismert Kisó egy általam nem ismert társműsorvezető oldalán korát meghazudtoló energiával ugrándozott, táncolt, Baby Sharkra gyerekeket táncoltatott és lelkesedett. Hogy miket mondott, abból vajmi keveset hallottam, ugyanis a hangosítás – legalábbis a Dome azon pontján, ahol mi ültünk – nem tette lehetővé, hogy bármit is értsünk az egészből. Mondhatnám, hogy ez idegesítő volt, de valójában csak nagyjából öt percig volt hiányérzetem: ha az ember egy monster trucks show-n vesz részt, úgyis a szövegelés érdekli a legkevésbé, és így legalább figyelnem sem kellett rá, hiszen akkor sem értettem volna, ha fülelek. Mellette kaptunk még dübörgő zenét, ide is teszem gyorsan a Hot Wheels autók progresszív és lírai indulóját, hogy mindenki át tudja érezni, milyen volt a hangulat arrafelé.

A műsor kezdetére aztán lejjebb vették a fényeket, hogy a csillogó-villogó nagykerekű dromedárok teljes pompájukban csilloghassanak. A pilóták bemutatása és sztárolása után négy körben rendeztek versenyt a résztvevő Hot Wheels Monster Trucks sztárok (Boneshaker, Gunkster, Mega Wrex és társaik) között. Volt ugróverseny, gumiégető driftelés, freestyle. A show kicsit lassan indult be, némi kurtítás jót tenne neki, de szerencsére egyre jobbá vált, a csúcspontokat pedig egyértelműen a program második fele tartogatta. A freestyleozás során rendes pusztultak a feláldozható kocsironcsok, amiken a sztárjárgányok olyan határozott kegyetlenséggel hajtottak át, mint a Most vagy soha! a jó ízlésen. Külön említést érdemel a szünet utáni kaszkadőrmotoros-show: a gyerekek tátott szájjal nézték az eszelős nekirugaszkodásaikat és ugrásaikat.

Gunkster

Gunkster gengszterkedik (fotó: Live Nation)

A Hot Wheels Monster Truck Live Glow Party nem egy dobhártyakímélő program, és valamivel hosszabb is a kelleténél, de legalább nem árul zsákbamacskát: ha valaki eszelősen bőgő motorokat, kilapított autóroncsokat és kocsik fölött átrepülő óriáskerekű autócsodákat akar látni, jó helyen kopogtat. Arra azonban gyerektársaságban nem árt felkészülni, hogy a jegyköltség mellé itt a merchandise pult is extra kiadást jelent. Apaként ezt aligha lehet megúszni…

A Hot Wheels Monster Truck Live Glow Partyról még nem maradtál le, ugyanis holnap (03.17.), azaz vasárnap délelőtt 11:30-kor is lesz egy show az MVD Dome-ban. Jegyek még kaphatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top