Szabadidő

Tavaszi zsongás Siófokon!

Kikapcsolódás, élmények, gasztronómia, kultúra és szórakozás egy helyen! Siófok idén tavasszal is ezernyi élménnyel vár!

Tavaszi zsongás Siófokon!

2024-ben is színes programokkal üdvözöli a tavaszt Siófok! A Balaton-parti város élményekkel teli kulturális és családi rendezvényeket, aktív kikapcsolódási lehetőségeket, gasztronómiai különlegességeket és ezernyi csodát kínál a szikrázó tavaszi időszakban.

Tavaszi zsongás Siófokon!

  • Húsvéti Nyuladalom Siófokon! – Ingyenes tavaszi, családi programkavalkád március 29. és április 1. között Siófok Fő terén, ahol fellép: a Hot Jazz Band, Zoltán Erika és a Group’n’ Swing zenekar. Húsvéti locsolkodás, zászlóforgatók, tűzoltó bemutató, óriás tojásos szendvics rekordkísérlet, tojás- és nyúlfutam családi futóverseny, állatbemutató, húsvéti játszóudvar, Lóca Együttes, Mihályi Réka, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, valamint Zabszalma koncert várja a város lakóit és a Siófokra látogatókat. A rendezvényt borterasz, gasztro- és kézműves vásár színes forgataga egészíti ki.
  • Március 22-től egészen április 29-ig tart a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol kiállítások, könnyűzenei, komolyzenei előadás, filmvetítések és családi programok közül válogathattok a Kálmán Imre Művelődési Központ szervezésében.

Tavaszi zsongás Siófokon!

  • Városszerte kitűnő éttermek, bisztrók, fagyizók és cukrászdák tarkítják a séta és kerékpáros útvonalakat, ahol kiváló ételekkel, helyi gasztrotermékekkel és igazi balatoni hangulatot árasztó teraszokkal várnak benneteket a tavaszi napsütésben. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már 3 alkalommal is megrendezésre kerül a GasztroFok kulináris körutazás Siófokon esemény. Először április 12-14. között a GasztroFok tavasz esemény keretében érdemes minél több helyszínre ellátogatnotok, megismerkednetek a helyi vendéglátóhelyek által kínált ízvilággal és élni az adott alkalom kedvezményes ajánlataival. Az aktivitásban részt vesznek helyi termelők, pincészetek, a legmagasabb kategóriás gourmet éttermek, streed food ételeket vagy desszerteket kínáló szolgáltatók is, bemutatva Siófok helyét az ország és a régió gasztrotérképén.
  • A Sió partján kilométereken át húzódó szakaszon és a Balatoni bringakörút várost érintő útvonalain felejthetetlen panoráma mellett hódolhattok a kerékpározás örömeinek, kiváló családi program vagy baráti kikapcsolódás részeként.
  • Siófok ikonikus parkjai és pompás virágágyásai a tavasz színeivel és illatával kápráztatnak el, ha pihenni érkeztek, mindezt felejthetetlenné teheti egy sétahajózás vagy a megújult Rózsakertben és Isztria sétányon tett séta és az egyedülálló szín- és hangjátékkal kiegészített Balaton-parti szökőkút.
  • Csodás természeti értékeivel és hűs erdei sétaútvonalakkal vár a Töreki Természetvédelmi terület, a Cinege pihenővel és a madármegfigyelő toronnyal.

Tavaszi zsongás Siófokon!

  • Színes, változatos kulturális, szabadidős és gyermekprogrammal vár a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, valamint a Kálmán Imre Művelődési Központ.
  • Siófok ikonikus épülete, a Víztorony különleges panorámával és kiállításokkal kápráztat el.
  • Sima víztükör, a természet csendje és páratlan panoráma nyújt kikapcsolódást a partszakasz több pontján, ha a vitorlázás, a SUP, kajak vagy épp a horgászat szerelmese vagy.

Tavaszi zsongás Siófokon!

Megújult kiadványokkal, arculattal, online kvízjátékkal, új honlappal és megannyi izgalmas programmal, aktivitással készül Siófok a 2024-es évben, hiszen itt kezdődik a Balaton!
A fenti válogatás is méltán bizonyítja, hogy Siófok nem csupán a nyár fővárosa – Siófok egész évben vár!

www.siofok.hu,  https://www.facebook.com/siofokguide

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top