2024 Tom Hanks éve: 6 filmje is idén jubilál

R. V. | 2024. Március 31.
Tom Hanks Hollywood egyik legkedvesebb és legfoglalkoztatottabb színésze. Így igazából nem is olyan meglepő, hogy idén hat filmje is kerek évfordulót ünnepel.
A szerelem hálójában

Tudtad, hogy Tom Hanks közel 100 filmben szerepelt karrierje során? Sokkolóan nagynak tűnhet ez a szám, de valójában nem ez a döbbenetes. (Különösen ahhoz képest, hogy a vele egyidős Eric Roberts több, mint 726 projektben tűnt fel.) Hanem az, hogy ezek közül szinte alig találunk felejthető filmet, pláne nem felejthető alakítást Tom Hankstől. A nagy számok törvénye szerint pedig a 97 alkotásból egyre több ér el jelentős mérföldköveket. A sort tavaly nyitotta az akkor 25. évfordulóját ünneplő A szerelem hálójában, illetve a tavaly 30 éves A szerelem hullámhosszán. Idén ezt még 6 (!) produkció követi. A galériában megmutatjuk, melyek Tom Hanks idén jubiláló filmjei.

angyalok és démonok nlc

Az Angyalok és démonok idén lesz 15 éves. (Fotó: Profimedia)

polar expressz nlc

20 éves születésnapját ünnepli a Polar Expressz, amiben Tom Hankset számítógépes animációval keltették életre. (Fotó: Profimedia)

terminál nlc

Szintén 20. évfordulójához ért a Terminál című film. (Fotó: Profimedia)

halálsoron nlc

A Halálsoront már 25 éve nem bírjuk ki sírás nélkül. (Fotó: Profimedia)

forrest gump nlc

30 éve forgatta Tom Hanks a Forrest Gumpot, és nyerte el ezzel a második, legjobb színésznek járó Oscar-díját. (Fotó: Profimedia)

egyik kopó másik eb nlc

Az egyik kopó, másik eb pedig már 35 éve szórakoztat minket. (Fotó: Profimedia)

Exit mobile version