nlc.hu
Sztárok

65 éves lett Hollywood legkedvesebb embere: Tom Hanks

65 éves lett Hollywood legkedvesebb embere, Tom Hanks

Kifizeti az emberek ebédjét, fotózkodik a parkban házasodókkal és kedvesen cseveg a magyar személyzettel. Tom Hankst valahogyan mindenki jó fejnek tartja, bár ő azt állítja, nagyon is tud kegyetlen lenni, ha kell.

Néhány napja egy különös cikken akadt meg a szemem. Az amerikai újságíró azt sorolta, hogy miért, és hogyan lehet mindannyiunk „kedvenc apukája” Tom Hanks. Az Oscar-díjas színész, aki ma ünnepli a 65. születésnapját, igazából minden évtizedben elmondhatta magáról, hogy ő a kedvencünk. Ő volt a kedvenc pasink, akivel legszívesebben randiztunk volna, aztán, akihez hozzámentünk volna feleségül, vagy a haver, akivel először osztottuk volna meg az elsőszülött gyerekünk fotóját. Ő volt a szerethető, kissé, esetlen újrakezdő negyvenes, majd az öregséget is jól viselő ötvenes. Tom Hanks valahogy mindig tökéletesen illeszkedik az életünkbe, és nem nagyon akar fiatalabbnak vagy öregebbnek látszani a koránál. Nem mellesleg sokat forgatott Budapesten is – bele is szeretett a kispolszkikba –, és a feleségével botrányoktól mentes házasságban élnek. Tényleg kezdem azt hinni, hogy lehetetlen nem szeretni.

Nem sznob, nem hordja fent az orrát

Hogyan és miért lett a szakma és közönség kedvence egyszerre, azt azért nem nehéz összerakni. Először is, Hanks sztárallűröktől mentes életet él, igaz ez a magánéletére, és azokra a helyzetekre is, amikor dolgozik. Nem kergeti az őrültbe a stábtagokat, nem lesz gyomoridege a kollégáinak. Közvetlen és igazán jó fej embernek tartják, és ezt egy személyes történettel támasztanám alá. Édesanyám egy irodaházban dolgozott, amikor Hanks nálunk forgatta az Infernót. Ilyenkor úgymond alapszabály, hogy maradjon láthatatlan az ember, nem szabad útban lenni. Egyik nap azonban csúszás volt a forgatáson, és kevesebb idő maradt a pakolásra, anyukám éppen végzett azzal a szobával, ahová már várták a színészeket, amikor kifelé menet belebotlott a világsztárba. Hanks hatalmas mosollyal nyitotta ki neki az ajtót, kedvesen mosolygott, és angolul váltott vele pár szót. Nem volt mogorva, nem volt frusztrált, hogy mit keres még bent valaki, akinek ott nincs dolga, nem idegeskedett és nem volt sznob. A takarítószemélyzettel is legalább olyan tisztelettel és kedvesen beszélt, mint a világhírű rendezővel vagy íróval. És lássuk be, ezt ma már nagyon nehéz fellelni az álomgyárban vagy akár azon kívül.

Tom Hanks nem csak a magyarokat nyűgözte le

Fotó: Tom Hanks Instagram

Meghívlak egy hambira!

„Tudod, Tom Hanks azon kevés színészek egyike, akiről el tudjuk hinni, hogy jó ember. Mondjuk van valami annyira ártatlan a fickó tekintetében, amitől rögtön becsületesnek hisszük” – elmélkedett TóCsa kollégám, amikor – mint az nlc filmügyi szakértőjét – az Oscar-díjas színész népszerűségének okáról kérdeztem. De Hanks sikere talán annak is köszönhető, hogy van benne valami nagyon is létező kisember, olyan, akivel könnyű azonosulni. Ezt egy 2018-as akciója is bizonyítja. Bár Hanks nagyon szerette volna, ha titokban marad, az emberek tudatni akarták a világgal, hogy mennyire közvetlen és jó fej igazából. Történt ugyanis, hogy karácsony előtt néhány nappal Hanks és neje egy gyorsétterembe tértek be ebédelni. A színész, miután rendelt, közölte a pénztárossal, hogy mindenkinek kifizetné az ebédjét. A helyiek nagyon odáig voltak Tom Hanks kedvességétől, aki mindenki kérésének eleget tett és majdnem fél órán át készültek a közös fotók, melyek elárasztották az közösségi oldalakat. „Olyan kedves fickó, és mindenkivel fényképezkedett… Azt mondta: mindannyiunknak boldog karácsonyt” – írta az egyik vendég a közös fotóhoz.

Sokszor említettem már, hogy Hanks két Oscar-díjat is nézegethet otthon a vitrinben, ennek ellenére sem kényelmesedett el. A 65 éves színész még ma is kipróbálja magát kockázatosabb szerepekben is, és ha nem jön be, akkor sem kezd sértetten puffogni a vörös szőnyegen. Emlékeztek még arra, amikor a színész egy benzinkúton belefutott két ismeretlen rajongójába, akik jelezték neki, hogy bár imádják a filmjeit, de a Hanks által írt Larry Crowne nem igazán jött be nekik? A színész kedvesen mosolygott, elővette a pénztárcáját, és kifizette nekik a mozijegy árat.

A rajongók imádják pozitív jelzőkkel illetni a színész-rendezőt, ő azonban a Saga magazin 2006-os interjújában elárulta, hogy nem minden a látszat, mert neki is van egy másik oldala. „Nem akarom különösebben beismerni a világnak, hogy rossz ember lennék. Csak azt akarom, hogy senkinek ne legyenek hamis elvárásai velem kapcsolatban. A filmkészítés kemény, ingatag üzlet, ha nem tudsz kíméletlen is lenni, jó eséllyel elég hamar eltűnsz a színéről. Hollywood hamar megváltoztatja vagy felemészti az embert.”

Tom Hanks nem csak a magyarokat nyűgözte le

Rita Wilson és Tom Hanks a hollywoodi hírességek sétányán, Kaliforniában (Fotó: Frazer Harrison/Getty Images)

Több mint 30 éve boldog házas

Hanks azok közé a régi vágású hollywoodi hírességek közé tartozik, akiknek nincsenek botrányaik. Még a 70-es években ismerkedett meg Rita Wilsonnal, amikor a nő a The Brady Bunch sorozatban szerepelt. Tizenöt évet vártak arra, hogy először elmenjenek randizni, ekkor forgatták ugyanis az Önkénteseket, amiben már együtt dolgoztak. A pár 1988-ban házasodott össze, és a színész úgy látja, hogy felesége rengeteg áldozatot hozott érte. Wilson a karrierjét háttérbe szorította, hogy a gyerekei mellett legyen, és boldog családban éljenek.

„Szerintem egy férfinak is mindent meg kell tennie, hogy támogassa a nejét, mert nem attól lesz egy férfi erős és határozott, hogy képtelen meghallgatni a nejét, és adni a véleményére. Pont ellenkezőleg” – mondta.

Tom Hanks nem csak a magyarokat nyűgözte le

Tom Hanks feleségével Rita Wilsonnal és családjával a 77. Golden Globe díjátadó gálán (Fotó: Kevork Djansezian/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

A színésznek összesen három unokája és négy gyereke van, kettő az első, kettő a második feleségétől. „Nagyon fiatal, alig 21 éves voltam, amikor az első gyerekem született, és nem voltam sokkal idősebb akkor sem, amikor másodszor is apa lettem. A fiatalabb gyerekeim már azután jöttek a világra, hogy volt némi rutinom az apaságban… De hogy őszinte legyek, akkor a szülőség, egyetlen, igaz és legfontosabb része számomra az, hogy mindig támogassam a gyerekeimet. Az évek alatt rájöttem, hogy a legjobb, amit egy nehezebb helyzetben is mondhatok nekik, az, hogy: Szeretlek, semmi olyat nem tehetsz, amivel megsérted az érzéseimet. Remélem, ha szükség lesz rá, alkalmanként megbocsátasz nekem, és mondd, hogy mire van szükséged tőlem” – avatta be családi életébe a New York Times olvasóit Hanks.

És, ha már a családnál tartunk, valahogy tényleg van benne valami, amitől mindenki azt mondja: aha, hát ilyen egy jó fej apa. „A magazinok gyakran hívnak engem úgy, hogy Amerika Apukája. Hát, jó. Bár szívesebben venném, ha végre a Legszexibb pasinak választanának, de ezt is elfogadom” – viccelődött 2016-ban a népszerű Saturday Night Live műsorban Hanks.

Tom Hanks és a filmek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top