nlc.hu
Szabadidő

Jövő héten is folytatódik a tavaszi nyár

Jövő héten is folytatódik a tavaszi nyár, akár 29 fok is lehet

Ne számítsunk komolyabb lehűlésre, az ország egyes részein akár 29 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála. Időjárásjelentés a júniusi áprilisról.

Napos, száraz, kora nyárias idővel folytatódik az április, és bár a hét közepe felé kissé visszaesik a hőmérséklet, a hét végére ismét nyárba borul Magyarország – derül ki a Hungaromet Zrt. MTI-hez juttatott közleményéből, amit a 24 foglalt össze.

Virágok

Itt a tavasz, ami már… nyár???

Hétfőn 24 és 28 fok között alakul a nappali hőmérséklet, fátyolfelhős, száraz lesz az idő, amit olykor erős déli szél kísérhet.

Kedden a minimumok 8 és 16, a maximumok 24 és 29 fok közé csúsznak, az erős déli szél továbbra is jellemző marad.

Szerdán északon és északkeleten előfordulhat némi eső, de jobbára száraz, gomolyfelhős idő várható megélénkülő északnyugati széllel. A hajnali hőmérséklet 8 és 15, a délutáni 18 és 28 fok között alakul, északon hűvösebb, délen melegebb idő várható.

Csütörtökön ugyan közepesen felhős lesz az ég, csapadékra azért nincs nagy esély. Az északnyugati szél mellé hajnalban 6 és 12, délután 20 és 26 fok dukál.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, de csapadék nélkül, többórás napsütéssel, megélénkülő északi-, északnyugati széllel. Hajnalban 6 és 13 között alakulnak a minimumok, délután 21 és 26 fok közti hőmérsékletre van kilátás.

Szombaton szinte pontosan ugyanolyan lesz az idő, mint pénteken volt.

Vasárnap fátyolfelhős ég várható, és kimondottan meleg nap lesz 24-29 fokos maximumokkal, amit az élénk délnyugati szél tehet kellemesebbé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top