nlc.hu
Szabadidő
Az auschwitzi tetováló sztárjaival beszélgettünk

Szerelem volt első látásra, csak épp egy haláltáborban – Az auschwitzi tetováló sztárjaival beszélgettünk

Milyen érzés leborotválni a fejed és magadra venni az auschwitzi foglyok egyenruháját? Meg lehet ezt szokni? Hogyan lesz valaki szerelmes egy haláltábor közepén? Akik válaszolnak: Az auschwitzi tetováló című sorozat sztárjai, Jonah Hauer-King, Anna Próchniak és Melanie Lynskey.

Lali Sokolov hosszú éveken át tartotta magában a történetét, senkinek sem akart beszélni róla. A felesége, Gita halála után döntött úgy, hogy elmeséli a megismerkedésük kettejük sztoriját. Egy love storyt, ami a pokolban született. Pontosabban: az auschwitzi haláltáborban, ahol Lali tetoválóként dolgozott. Ő volt az, aki a rabtársai bőrére varrta a rabszámukat. Egyik nap Gita karjára kellett számot tetoválnia. Szerelem volt, méghozzá első látásra. A halál kapujában.

Az auschwitzi tetováló

Jonah Hauer-King és Anna Próchniak Az auschwitzi tetoválóban (fotó: SkyShowtime)

Lali a történetét egy Heather Morris nevű lelkes írónőnek mondta tollba. A sztori 2018-ban jelent meg könyv alakban, és egyetlen év alatt hárommillió példányt adtak el belőle. A filmjogokra az amerikai Peacock streamingszolgáltató csapott le, akik úgy döntöttek, sorozat formájában tárják a nézők elé Lali és Gita akadályt nem ismerő szerelmét.

A sorozat pénteki bemutatójához közeledvén lehetőségünk nyílt beszélgetni a főszereplőkkel. A fiatal Lalit Jonah Hauer-King alakítja, aki A kis hableány élőszereplős változatából lehet a nézőknek ismerős, Gitát pedig egy szupertehetséges lengyel színésznő, Anna Próchniak formálja meg. A sorozatban a történetet az idős Lali (Harvey Keitel) mondja el az író Heather Morrisnak. Őt a Yellowjacketsből és a Last of Usból ismert Melanie Lynskey alakítja, aki szintén csatlakozott a beszélgetéshez.

Az auschwitzi tetováló június 7-től látható a SkyShowtime kínálatában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top