nlc.hu
Szabadidő
Szombaton saras eső hozhatja el a felfrissülést

Kapaszkodj: szombaton saras (!) eső hozhatja el a felfrissülést

Szombaton egy hidegfront söpri ki a hőhullámot Magyarországról területéről, ám az érkező csapadék furcsa formában érkezhet.

Jelenleg Magyarország légkörében komoly mennyiségű szaharai por található, ami a nagy meleggel együtt érkezett. A szombaton érkező hidegfront ezt ugyan kiszűri a levegőből, ám a vele együtt járó záporok és zivatarok sok helyen alakulhatnak át ritkán látható saras esővé – állítja a Portfolio.

Sár és kutya

Jöhet a dagonya? (fotó: Getty Images)

A jelenleg a levegőben található szaharai por némileg az ország hőmérsékletébe is beleszól. Mivel megszűri a napsugarakat, nélküle valószínűleg a mostani elképesztő hőségnél is egy-két fokkal melegebb lenne. A szálló por koncentrációjának megemelkedésére azonban ettől még csak a felszín közvetlen közelében van esély.

A porral tehát már csak holnapig kell együtt élnünk, de lehet, hogy az eltűnésének ára egy jó kis saras eső lesz. A hétvégi csúcshőmérsékletek jellemzően harminc fok körül alakulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top