nlc.hu
Szabadidő
Kitiltották a turistákat Capri szigetéről

Kitiltották a turistákat Capri szigetéről, vészhelyzet alakult ki a turistaparadicsomban

Komoly döntést hozott a polgármester.

A súlyos vízhiány miatt Capri polgármestere elrendelte a turisták körében népszerű olasz szigetre érkező idegenforgalom leállítását – számolt be az MTI. Vízellátás nélkül az idegenforgalmi szezonban naponta a szigetre érkező több ezer ember számára lehetetlen biztosítani az alapvető szolgáltatásokat – indokolta a döntést Paolo Falco. 

A polgármester szerint “robbanásveszélyes” az egészségügyi és higiéniai helyzet, ezért minden szükséges intézkedést megtettek: válságstábot állítottak fel, valamint korlátozásokat vezettek be.

A vészes vízhiány a szigetet a szárazföldről ellátó vízvezeték hibája miatt alakult ki. Csak a helyi víztározókból tudnak vizet venni az ott élők, de a szárazföldről bejövő utánpótlás híján nagy a veszélye, hogy ezek gyorsan kiürülnek. A szárazföldről a vízvezetéken érkező ivóvízszolgáltatás helyreállásáig közben tartályokkal szállítanak vizet a szigetre.

A turisták számára a polgármester szombat reggel 9 órai bejelentése után állították le a kompjegyek eladását, aminek következtében hatalmas sorok keletkeztek a nápolyi kikötő jegyirodái előtt, ahonnan a hajók Caprira indulnak.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top