nlc.hu
Szabadidő
17 éves lánnyal a fedélzetén lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin

17 éves lánnyal a fedélzetén lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott a kisgép.

Életveszélyesen megsérült egy 17 éves fiatal lány, miután a vitorlázógépével lezuhant a Dunakeszi Repülőtéren vasárnap délután – értesült a Tények. A gépnek még a szárnyai is leszakadtak attól, hogy a földbe csapódott. 

A fiatal pilótának a koponyája több helyen is betört, valamint a lábai is nagyon súlyosan megsérültek. Már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség. A brutális balesethez mentőhelikoptert is riasztottak, lélegeztetve szállították kórházba.

A Tények információi szerint az egyik családtagja hívta ki a mentőket, miután észrevették, hogy eltűnt a levegőben. A fiatalt a tűzoltók vágták ki a roncsok közül.

A gépen csak a 17 éves lány volt, és a turbulencia miatt zuhant le. 

Két hónapja Martonvásár közelében történt tragédia. A 60 éves budapesti üzletember, egykori szingapúri nagykövet, Magyari József és utasa, egy 26 éves fiatalember halt meg a szerencsétlenségben

Amúgy egyes kutatások szerint a klímaváltozás miatt duplájára is nőhet a veszélyes turbulenciák száma 2050-re. A globális kibocsátások miatt – mint ahogy korábban az rtl.hu beszámolt – a trópusi régiókban gyorsabban melegszik a légkör, mint a sarkvidékeken, a hőmérsékletkülönbség világszerte felerősíti a szélnyírást. Így minél magasabbra repülünk, annál kaotikusabb lesz a levegőmozgás.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ez is érdekelhet Turbulencia félelme Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top