nlc.hu
Szabadidő
Kiderült, melyik a világ legjobb légitársasága

Kiderült, melyik a világ legjobb légitársasága

A fapadosokat is rangsorolták.
repülő,

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég rangsorában. Tavaly a katari légitársaság a 2. helyen állt. Így a Qatar Airways helyet cserélt a tavalyi vezető Singapore Airlines-zal. Mint az MTI írja, a Skytrax 1999 óta vezeti a World Airline Award rangsort, azóta a katari légivállalat nyolcadik alkalommal szerezte meg az első helyet. Idén két európai társaság (a francia és a svájci) is bejutott a legjobb 10 közé.

Az Emirates a 3. helyre került, leszorítva a 4. helyre a japán All Nippon Airwayst (ANA). A Cathay Pacific Airways az 5. helyre lépett előre az előző évi 8.-ról.

A Top10-be bekerült még a Japan Airlines, a Turkish Airlines, a tajvani EVA Air, az Air France és a Swiss International Air Lines is.

A Skytrax jelentése szerint a Saudia (korábban Saudi Arabian Airlines) lépett előre a legnagyobbat a ranglistán: a 20. helyet szerezte meg a tavalyi 23. után.

A legjobb 10 légitársaság

1. Qatar Airways (Katar) 

2. Singapore Airlines (Szingapúr)

3. Emirates (Egyesült Arab Emírségek) 

4. ANA All Nippon Airways (Japán)

5. Cathay Pacific (Hongkong) 

6. Japan Airlines (Japán)

7. Turkish Airlines (Törökország)

8. EVA Air (Taiwan)

9. Air France (Franciaország)

10. Swiss International Air Lines (Svájc)

Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a LATAM, Afrikában az Ethiopian Airlines, Ázsiában a Singapore Airlines és Kínában a Hainan Airlines lett.

A malajziai AirAsia az első helyet szerezte meg a világ fapados légitársaságainak rangsorában. Európában ebben a kategóriában a spanyol Volotea lett a befutó.

A világ legjobb fapados légitársaságai:

  1. AirAsia
  2. Scoot
  3. Volotea
  4. Flynas
  5. Transavia France
  6. IndiGo
  7. Vueling Airlines
  8. airBaltic
  9. Iberia Express
  10. Ryanair
  11. EasyJet
  12. flyDubai
  13. Jet2
  14. Eurowings
  15. Jetstar Airwasy

A több mint 350 légitársaság szolgáltatásainak a minőségét 2023 szeptembere és 2024 májusa között mérték fel több mint 100 ország utasainak részvételével.

Amúgy pár hónappal ezelőtt az is kiderült, melyek a legbiztonságosabb és legpontosabb légitársaságok. Az Airline Ratings rangsorában az Air New Zealand nyerte el a világ legbiztonságosabb légitársaságának címét – tette akkor közzé a repjegy.hu. Az európai légitársaságok között a Finnair érte el a legjobb helyezést, a 8. pozíciót. A diszkont légitársaságok között pedig az első helyet a Jetstar szerezte meg, a második helyen az Easyjet, a harmadik helyen a Ryanair, míg a negyedik és az ötödik helyen a Wizz Air és Norwegian végzett.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top