nlc.hu
Szabadidő
Mi kell ahhoz, hogy a család legnagyobb ételkritikusa elégedett legyen?

Mi kell ahhoz, hogy a család legnagyobb ételkritikusa elégedett legyen?

Abban biztosak lehetünk, hogy kiskedvencünk egyértelműen kifejezi a nem tetszését az étel iránt. Amikor ételt adunk cicánknak, két dolog történhet: vagy olyan sebességgel eltűnik a tál tartalma, hogy észre sem vesszük, vagy az étel örökre a tálban marad, cicánk pedig elégedetlen lesz. Az igazi boldogsághoz vezető út pedig nem más, mint a teli pocak.

Mire van szüksége cicádnak az egészséges élethez?

Ahogyan az embereknek, úgy a macskáknak is szükségük van különböző vitaminokra és tápanyagokra. Nekik is szükségük van fehérjékre, vitaminokra és különféle tápanyagokra, de persze más adagokban, mint az embereknek. Ezért sem hiányozhat étrendjéből az A-, D-, E- és B-vitamin. Mivel a cicák ragadozók, az állati eredetű fehérjék létfontosságúak a számukra.

Top 5 tipp a változatos étrend biztosításához:

  1. Különböző fajta húsok: A macskák húsevők, és étrendjük alapját a húsnak kell képeznie. Ezért próbálj különböző fajtákat válogatni (csirke, marha, pulyka vagy hal), hogy macskád ne unja meg az ételeket, illetve így különböző típusú tápanyagokat biztosíthatsz neki.
  2. Nedves és száraz eledel kombinációja: A nedves eledel természetesebb a macskák számára, és segít biztosítani a folyadék szükségletüket. Néhány macska azonban a ropogós száraztápot is szereti, ami segítheti tisztán tartani a fogaikat. Kombináld a két lehetőséget, hogy kiegyensúlyozott étrendet biztosíts kedvenced számára.
  3. Adj hozzá néhány zöldséget: Bár a macskák húsevők, mégis hasznukra válhat egy kis zöldség, amely vitaminokat és rostokat biztosít. Csak győződj meg arról, hogy a zöldségek biztonságosak a macskák számára, és kis mennyiségben add őket.
  4. Óvakodj a számukra mérgező élelmiszerektől: A hagyma, a csokoládé, a szőlő és a mazsola, az alkohol, a koffein és bizonyos diófélék olyan ételek, amelyek soha nem kerülhetnek a macskák táljába.
  5. Válassz olyan minőségi márkát, amely a fenti 4 tippnek megfelelően gondosan kiválasztott természetes összetevőket kínál, ásványi anyagokban gazdag, hozzáadott színezéket és tartósítószert nem tartalmaz.

Mi kell ahhoz, hogy a család legnagyobb ételkritikusa elégedett legyen?
Hogyan járj egy válogatós macska kedvében? Finom ízek kombinálásával

Ha ételről van szó, a macskák nagyon követelőzőek tudnak lenni. Egy dolog viszont biztos: ha ők dönthetnék el, hogy mi kerüljön a táljukba, mindig a húst választanák. A Sheba olyan megújult termékportfóliót fejlesztett ki, amely tiszteletben tartja a macskák válogatós ízlését, és gondosan válogatott alapanyagok különböző ízletes kombinációit kínálja. A Sheba továbbfejlesztett termékcsaládjai, a Nature’s Collection és a Select Slices, gondosan válogatott természetes alapanyagokból készültek, ásványi anyagokban gazdagok, hozzáadott színezékeket és tartósítószereket nem tartalmaznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top