nlc.hu
Szabadidő
Fedezd fel és éld át a Kis-Duna menti nyári fesztiválokat!

Fedezd fel és éld át a Kis-Duna menti nyári fesztiválokat!

Amikor beköszönt a nyár, és a hőmérséklet emelkedik, nincs is jobb módja a kikapcsolódásnak, mint elmerülni a különböző fesztiválok pezsgő világában. A Ráckevei Duna-ág és környékén számos nyári fesztivállal különleges hangulattal és változatos programokkal várunk, ahol a zene, a kultúra és a szórakozás kerül a középpontba. Legyen szó akár egy nemzetközi néptánc fesztiválról, egy kulturális forgatagról a Duna partján, vagy könnyűzenei koncertekről, itt mindenki megtalálja a számára legizgalmasabb programot.

Fedezd fel és éld át a Kis-Duna menti nyári fesztiválokat!

Bemutatjuk a három legnépszerűbb nyári fesztivált a Ráckevei Duna-ág és környékén!

Duna-part FesztA „bejövős” fesztivál

2024. július 4-6.

Miért ne hagyd ki? Azért, mert itt csak a szórakozásról szól minden. Aludni ráérsz otthon is, nem? Akkor gyere ki a természetbe, ahol a Duna-parton kedvenc zenekaraid és DJ-id gondoskodnak a hajnalig tartó buliról. Budapest határain túl is pezseg az élet, sőt! Ne lustálkodj, kapd össze magad, és csatlakozz az év legjobb bulijához!

Fedezd fel és éld át a Kis-Duna menti nyári fesztiválokat!

A ráckevei Kis-Duna Vízi Fesztivál egyik legnépszerűbb programja az augusztus 19-ei lampionos csónakfelvonulás. A kizárólag emberi erővel hajtható vízi járművek szinte mindegyike egyedi tervek és kreatív ötletek alapján készül. A malomtól, a repülőgépen át egészen a gombaházakig mindenféle kreációval lehet találkozni. Emellett az augusztus 16-án kezdődő 5 napon át tartó fesztiválon a fellépők között tudhatjuk például a Magyar Állami Népi Együttest és Szabó Balázs Bandáját. A Hangjegy színház és a Party Maffia műsora, valamint magyar néptáncgála is színesítik a műsort esténként.

Fedezd fel és éld át a Kis-Duna menti nyári fesztiválokat!

Az augusztus 15-20. között megrendezésre kerülő Summerfest fesztivál több évtizedes múltra tekint vissza. Célja, a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező országok művészeinek, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkción keresztül.

A fesztivál három településen– Szigetszentmiklós, Tököl, Százhalombatta – zajlik azonos időszakban. Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: koncertek, gyermekszínházi programok és táncbemutató estek.

A rendezvény minőségi elismerése, hogy a CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) védjegye alá tartozik. 

A fesztivál szervezői különös figyelmet fordítanak a gyerekekre, akiknek külön programot állítanak össze.

szigetszentmiklósi program és információk itt érhetőek el.

százhalombattai programok és információk itt érhetőek el.

További programok: www.kisdunamente.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top