nlc.hu
Szabadidő
Történelmi elegancia és modern luxus Opatija ikonikus szállodáiban

Történelmi elegancia és modern luxus Opatija ikonikus szállodáiban

A horvátországi Észak-Adria érintetlen partján fekvő Opatija különleges hangulatot kínál, amely a történelmi és a modern ellenállhatatlan keveréke. Itt az építészet és a gazdag történelem öröksége szorosan összefonódik a kortárs hangulattal, egyedülálló élményt teremtve. Válassza pihenésének következő helyszínéül ezt a kivételes atmoszférájú várost, és ikonikus szállodáit. Segítünk a választásban.
Hotel Kvarner Fotó:Liburnia Hotels & Villas

Hotel Kvarner Fotó:Liburnia Hotels & Villas

Hotel Ambasador: a modern ikon

Az Opatija szívében található Hotel Ambasador a kortárs elegancia és a páratlan vendégszeretet szimbóluma. Minden szobája elegáns dizájnt követ, amelyet a legmagasabb szintű kényelemmel ötvöz. A szálloda gasztronómiai szolgáltatásai különleges kulináris kalandra hívnak. Érdemes megkóstolni a helyi ízeket a La Fourchette d’Or étteremben, vagy a specialitásokat  a Cubo kifinomult atmoszférájában, ahol mesterien ötvözik a hagyományokat és az innovációt.

Az 1300 négyzetméteres wellness-központ a nyugalom szigete, fűtött tengervizes fedett medencével, finn szaunával, törökfürdővel és hétszemélyes pezsgőfürdővel. Kezelései a lelket megnyugtatják, a testet megfiatalítják. A vendégek élvezhetik a szálloda strandját és a tengervizes szabadtéri medencét is. A Kvarner-öbölre nyíló lélegzetelállító kilátás pedig csak tovább fokozza a nyugodt légkört, így a Hotel Ambasador valóban egy idilli „búvóhely” a hétköznapok elől.

Hotel Ambasador Fotó: Liburnia Hotels & Villas

Hotel Ambasador Fotó: Liburnia Hotels & Villas

Hotel Kvarner: a történelmi ékszer

Az 1884-ben alapított Hotel Kvarner Opatija, és egyben az Adriai-tenger keleti részének első szállodája. Elegáns építészete és mesés múltja elkápráztatja a vendégeket világszerte. A festői Lungomare sétány mentén, a városközponttól csak egy rövid sétára található, kiváló kiindulópont lehet Opatija felfedezéséhez.

A szálloda gyönyörűen berendezett szobákkal és lakosztályokkal rendelkezik, amelyek elegánsak, kényelmesek, és lenyűgöző kilátással, modern felszereltséggel és szép dekorációval teremtenek páratlan helyszínt a pihenésre. A csillogó és látványos Crystal Ballroom a Hotel Kvarner legnagyobb büszkesége, valamint ámulatba ejtő terasza, ahonnan mesés panoráma tárul a vendégek elé. A szabadtéri tengervizes medence és a szálloda strandja tökéletes környezetet biztosít a kikapcsolódáshoz, így minden itt töltött nap valódi élmény.

Heritage Hotel Imperial

Heritage Hotel Imperial Fotó: Liburnia Hotels & Villas

Heritage Hotel Imperial: időtlen elegancia

Az 1885-ben épült Heritage Hotel Imperial az időtlen szépség szimbóluma Opatija szívében. A szállodába belépve azonnal megérint bennünket a történelem, amely kortárs kifinomultsággal találkozik. A stílusos szobák pazar környezetet kínálnak egy kiadós sétával eltöltött nap után, a Golden Hall étterem pedig kivételes gasztronómiai élményt ígér.

A pihenésre vágyók számára a szálloda prémium wellness-központja nyugodt légkört és különféle kezeléseket kínál. A SPA zóna nyugalmában finn szauna, törökfürdő, masszázszuhanyok, pezsgőfürdő és relaxációs zóna található.

Hotel Palace Bellevue

Hotel Palace Bellevue Fotó: Liburnia Hotels & Villas

Hotel Palace Bellevue: fenséges románc

A 19. század végén épült Hotel Palace Bellevue neobarokk és szecessziós stílusáról híres, melyet minden négyzetcentiméterében átjár a romantika. A szálloda szobái elegáns belső terekkel, varázslatos atmoszférával és a Kvarner-öbölre nyíló csodálatos kilátással csábítanak maradásra.

A szálloda étterme valódi kulináris utazást kínál friss, szezonális alapanyagokból készült helyi specialitások sololdalú választékával. A híres Café Straussban ízletes villásreggeli és házi készítésű desszertek fogyaszthatók el, a wellness-központ fűtött tengervizes fedett medencéjében, finn szaunájában vagy különleges kezelései által a test és a lélek is felfrissül.

Mindegyik szállodának megvan a maga vonzereje és egyedisége. Ami közös bennük, az a hamisítatlan horvát vendégszeretet és maga Opatija, amely karnyújtásnyira kínál felejthetetlen élményeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top