Több millió forint büntetést kell kifizetnie a családnak, pedig semmit nem hibáztak

Vad Rózsa | 2024. Július 21.
Az úgy kezdődött, hogy az óceánjáró sétahajó otthagyta őket a világ elején.

A kilenctagú, oklahomai Gault család a Norwegian Cruise Line óceánjáró körútjára fizetett be, hat gyerekkel és a 78 éves nagymamával. Addig egész jól is ment a kéjutazás, mígnem a hajó az alaszkai Ketchikan kikötőjébe nem ért. Itt Gaulték kiszálltak, hogy megtekintsenek egy hamisítatlan alaszkai látványosságot: a favágó show-t.  

Gaulték – itt még minden faja volt.

Vágták a fát, röpködött a forgács,

de a legjobb buli is véget ér egyszer, Gaultéknak indulniuk kellett a hajóhoz, ahová a transzferbusszal akartak visszatérni. A járatra azonban nem fértek fel, de azt ígérték nekik, hogy mindjárt jön a következő.

Spoiler alert: nem jött.

Gaulték menteni akarták a menthetőt ezért lélekszakadva verettek vissza a kikötőbe – azt a sztorit közreadó ladbible sajnos nem részletezi, hogy mivel. De jaj! – a kikötőből már csak azt tudták végignézni, amint a Norwegian Encore fenségesen kihajózik a kikötőből. Rajta a kilenc Gault minden cuccával: útlevéltől a fogkefékig meg a nagyi gyógyszereiig.

A malőrt még kellemetlenebbé tette,

hogy a harmincezer dolláros nyaralást késésük miatt csaknem harmadával, több, mint hárommillió forintnyi dollárral dobta meg egy speckó amerikai törvény megszegéséért rájuk rótt büntetés. Konkrétan az, hogy az útitervet „figyelmen kívül hagyva” nem látogattak el a hajó által érintett következő külföldi (kanadai) kikötőbe, mielőtt visszatértek volna az Államokba, helyette Seattle-be repültek a szigetről. Mondjuk érthető, miért, hiszen útlevelük is elhajózott…

Gaulték a kilenc repjegy mellett fizethették a plusz szálloda és kajaköltséget is, mire vissza nem vergődtek Oklahomába.

“Hát ja, most eléggé kivagyunk”– értékelt a családfő.

A hajótársaság közleménye szerint:

A cég emellett a kilenc vendég mindegyikének 20 Future Cruse kreditet is ad, amit a következő útjukon használhatnak fel – ha bevállalnak ilyet még valaha az életben.

Exit mobile version