nlc.hu
Szabadidő

Üdülőhajó nyaralás rémálom

Rémálom: lekésték az üdülőhajót, otthagyták őket egy afrikai szigeten

Az óceánjáró hajó kilenc utasa megkapta élete kalandját.

A Norwegian Cruise Line március 20-án indult útnak az Egyenlítő felé utasaival, köztük a dél-karolinai Campbellékkel, akik már nem először vettek részt ilyen körúton.

Egy hét múlva az óceánjáró hajó utasai – köztük Campbellék hat másik emberrel – a Guineai-öbölben lévő São Tomé és Príncipe szigetországban szálltak partra, hogy körülnézzenek – írja a WPDE. A túrával kissé megcsúsztak, így a kirándulás szervezője jelezte a hajó kapitányának, hogy a nyolc utas késni fog, de úton van. Amikor megérkeztek a kikötőbe, a hajó még horgonyzott, de

Rémálom: lekésték az üdülőhajót, otthagyták őket egy afrikai szigeten

a kapitány már nem engedte fel őket a fedélzetre.

A kikötőparancsnok próbálta hívni a hajót, de a kapitány visszautasította a hívást, kizárólag e-mailben tudtak vele kommunikálni. Végül a parti őrség mind a nyolc utast a lehorgonyzott hajóhoz vitte. A kapitány azonban még így sem vette fel őket, hanem szólt a parti őrségnek, hogy vigyék vissza az utasokat a szigetre. A hét amerikai és két ausztrál közül négyen idős, egyikük szívbeteg, egy másik utas pedig mozgássérült. Az egyik utas állapotos.

A szigeten rekedt utasok úgy lettek nyolc helyett kilencen,

hogy csatlakozott hozzájuk egy nyolcvan éves nő, aki agyrázkódását követően kórházba került a szigeten.

Campbellék szerint a nénit pénz és a holmijai nélkül hagyták a kórházban, sürgősségi kapcsolattartóját sem értesítette a hajótársaság.

A csoportból egyedül Campbelléknél volt Visa kártya, így ők több mint 5000 dollárt fizettek ki a csoport ellátásáért, otthonuktól tízezer kilométerre. Húsvét vasárnapján végül el tudtak repülni Gambiába, de a hajóra még ott is csak úgy szállhatnak vissza, ha a hajótársaság jóváhagyja kérésüket.

A Norwegian Cruise Line szóvivője szerint

március 27-én nyolc önállóan vagy privát túrával a szigeten tartózkodó vendégük lekéste az utolsó transzportot a tovább induló hajóra, helyi idő szerint délután háromkor.

A vendégek felelőssége a széles körben közzétett időpontig visszatérni, máskülönben ők viselik annak költségét, hogy a legközelebbi kikötőben újra a fedélzetre léphessenek. A vendégek útleveleit leadták a helyi kikötő parancsnokságán, hogy a kikötőbe való visszatérésükkor visszakaphassák. A társaság segít a lemaradt utasoknak a szükséges vízumok beszerzésében, hogy újra csatlakozhassanak a hajóhoz a következő elérhető kikötőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top