Megvan a Bridgerton 4. évadának főszereplője

D. A. | 2024. Július 24.
A Netflix ledobta a bombát: elárulta, melyik Bridgerton-testvérrel folytatódik a sorozat, és így már azt is tudni, mire lehet a következőkben számítani.

Jóformán még fel sem ocsúdtunk a harmadik évad okozta csalódásból, mégis minden Bridgerton-rajongó azt találgatta, hogy vajon hogyan tovább. Az utolsó rész ugyanis több esélyes szálat is nyitva tartott.

Egyrészt ott volt a célzás, hogy álarcos bálra készülnek a régenskor nemesei, ami Benedict (Luke Thompson) történetének alappillére. Aztán megismertük Michaela Sterlinget (Masali Baduza), mint Francesca (Hannah Dodd) szerelmének tárgyát – az, hogy ez mennyire váratlan (és nem kívánt) fordulat volt, már itt kiventiláltuk. És Eloise (Claudia Jessie) is végre meghozta a döntését, miszerint nem akar beállni a sorba, ezért vidékre utazott testvérével, és annak újdonsült férjével, hogy többet lásson a világból.

Mivel a sorozat eddig sem tartotta magát szorosan a könyvek felépítéséhez és sorrendjéhez, nem volt egyértelmű a folytatás, tegnap viszont a Netflix hivatalosan is megerősítette: Benedict évada következik.

Hamupipőkének cipellőt!

Julia Quinn regényében, ami a Tisztességes ajánlat címet kapta, egy Hamupipőke-történet elevenedik meg. Benedict épp egy kicsapongó estére hivatalos, amikor a megmentő szerepében találja magát. Sophie-t, a szobalányt magával viszi a vidéki birtokára, ám a szerepek hamar felcserélődnek: Sophie kezd el gondot viselni a beteg férfira és ők ketten egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

A történethez szorosan hozzátartozik, hogy valójában már korábban találkoztak egy bálon – azon a bizonyos álarcos bálon, amiről azóta is mindketten álmodoznak. Sophie természetesen azonnal felismeri lovagját, nem úgy Benedict. A férfi egyre vonzóbbnak találja a lányt, de még mindig a titokzatos ezüst ruhás hölgy körül járnak a gondolatai, nem sejtve, hogy a két személy egy és ugyanaz.

A kettejük közötti társadalmi különbség már csak hab a tortán, Sophie látszólag egy szolgáló, míg Benedict egy vikomt öccse, így nem lehetne közöttük semmi. Azt azonban tudjuk, hogy a szerelem nem ismer határokat… Ráadásul, ha van valami, amiben a Bridgerton-univerzum egyébként erős, az a határok feszegetése. Úgyhogy a kettejük közötti státuszkülönbség jó alapot ad annak, hogy a következő évad érdekes legyen. Persze, ha nem rontják el.

Erről pletykálnak

Míg korábban már jóval a forgatás előtt lehetett tudni, hogy a Francescát alakító színésznőt lecserélték – ezzel az ő történetszálát is göngyölítve – Sophie Beckett megformálójáról egyelőre semmilyen hír nincs. A rajongók pedig egymás után gyártják a konteókat arról, hogy valójában teljességgel kiírják a sztoriból ezt a szálat, és Benedict biszexuálitására fogják helyezni a hangsúlyt.

Amire van reális esély, ugyanis az új showrunner, Jess Brownell nem zárkózik el attól, hogy a diverzitás egy újabb szintjére lépjen – ahogyan Francescával is tette, akiből queer nőt csinált.

Van azonban egy másik teória is, ami szárnyra kapott: mégpedig, hogy az előző évadban jó útra tért Cressida Cowper (Jessica Madsen) lesz az, aki végül elnyeri Benedict szívét. (Mint ősrajongó, szeretném, ha ezt örökre kitörölné mindenki a szótárából.)

Egyelőre azonban kár lenne bármelyik elképzelést komolyan venni, hiszen még csak most tisztázzák a forgatókönyv utómunkálatait Brownell szerint. Annyit árult csak el, hogy Benedict sztorijánál szerették volna, hogy rátaláljon önmagára, mielőtt megállapodik, illetve, hogy várhatóan 2026-ban kerül a show a Netflix műsorára.

Exit mobile version