nlc.hu
Szabadidő

Bridgerton család 3. évad története

Erről fog pontosan szólni a Bridgerton 3. évada

Úgy bújod a részleteket a Bridgerton 3. évadával kapcsolatban, mint érettségizők a törikönyvet? Akkor jó hírünk van, jövünk a részletekkel!
Nicola Coughlan Bridgerton premier

Amióta a Netflix bejelentette, hogy a Bridgerton 3. évada a harmadik fiú, Colin és a titokban érte epekedő Penelope Featherington szerelmi szála köré szövődik, az internet népe igyekszik minden kis apró részletet kideríteni a részletekről. Hozzátennénk, hogy nincs egyszerű dolguk, hiszen az előző évad cselekménye jóformán csak részletekben tartalmazta a történetvezetés szempontjából idevágó kötetet (A vikomt, aki engem szeretett – a szerk.), gyakorlatilag a forgatókönyvírók újragondolták Anthony és Kate egész kálváriáját, ezzel pedig feladták a leckét a lelkes rajongóknak.  

Ennek ellenére érdemes megnézni, hogy a #Polin sztori alapjául szolgáló Mr. Bridgerton csábítása pontosan mit is ígér – figyelem, erősen spoilerveszélyes tartalom következik! 

Azt ugye már tudjuk, hogy a második évad egy elég csúnya cliffhangerrel ért véget, hiszen Colin azt állította a barátai előtt, álmában sem udvarolna a lánynak, amit Penelopé is meghallott. Ez a rész kissé eltér a könyvtől, ott ugyanis a fiú a fivérei előtt állít hasonlót, de a kötetben a lány szembesíti azzal, hogy hallotta a beszélgetésüket és ki is áll magáért. Reméljük, hogy valami hasonló itt is történik majd, hiszen egy erős női karakterről van szó és remek lenne, ha ez a képernyőn is átjönne.

Ami szintén különbözik, az az, hogy Eloise már leleplezte Lady Whistledown kilétét, viszont a regény szerint erre valójában Colin jön rá elsőnek, aki észreveszi, hogy valami nagyon nem stimmel a lány viselkedésével, ezért követi őt a templomig, ahol Penelope a szerkesztőjének hagyja a kéziratokat.  

Az első két évadban már megalapozták kettejük barátságát, amennyire a képernyőidő engedte, de ez a könyvben még inkább kidomborodik, és sokkal több humor, csipkelődés és flörtölő szópárbaj hangzik el, ami nagyon jót tesz a cselekménynek. 

A sorozat eddig igazából csak egy könnyed aranyifjúként mutatta be a harmadik fivért, de Colin a kötetben egyáltalán nem ilyen, és Penelope erre elég gyakran rá is világít. Szeretnénk, ha erre az új évadban is rácáfolna, és megmutatná a sokszínűségét. Arra már egyébként voltak utalások, hogy a férfi mennyit utazik, de Penelope az első, aki azt javasolja neki, hogy az útinaplóit meg kellene jelentetnie.

Abszolút toplistás jelenet, amikor Pen, a 28 éves vénlány arra kéri a férfit, hogy csókolja meg, hiszen még soha, senki nem akarta őt megcsókolni. Egyszerre esendő és bátor kérés, ami ügyes dramaturgiai kivitelezéssel pontosan úgy lángra robbantaná a szikrát, ahogyan azt a sorozat korábbi évadaiból megtapasztalhattuk.

Mivel ez Penelope sztorija, így a Whistledown-szál nyilvánvalóan sokkal nagyobb szerepet kap majd, mint eddig. Lady Danbury például ezer fontot kínál fel annak, aki leleplezi a korabeli pletykagyáros kilétét, ezzel pedig eléggé szorul a hurok Penelope körül, hiszen egy ilyen botrány tönkretenné őt. A minden lében kanál Cressida Cowper (aki a könyvekben Cressida Twombley néven szerepel), pedig kellőképp keresztülhúzza a számításokat, amikor megzsarolja Pent azzal, hogy kiteregeti a titkát. 

Nem utolsósorban a romantika rajongói örvendezhetnek, mert az a típusú figyelmesség, ahogyan Colin viselkedik Pennel, erősen hajaz arra a Mark Darcyra, aki úgy szerette Bridget Jonest, ahogyan volt. Ez pedig sok-sok piros pontot ér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top