nlc.hu
Szabadidő
Árvíz: nem indulnak vonatok Ausztriába Magyarországról

Az árvíz miatt nem indulnak vonatok Ausztriába Magyarországról

Leállítják a vasúti közlekedést.

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség – közölte honlapján a Mávinform.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint valamennyi Railjet, bécsi EuroCity, a Kálmán Imre EuroNight és az EuRegio vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan is indul.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) már korábban jelezte, hogy az előrejelzett heves esőzések miatt több vasútvonalon is szünetelhet a vonatforgalom Ausztriában, és azt javasolta, ne utazzanak vonattal Ausztriába, illetve Ausztriából és Ausztrián keresztül.

A MÁV-VOLÁN-csoport arra kéri az árvizek és a viharok által érintett területeken az utasokat, hogy a következő napokban ne megszokásból kezdjék meg utazásukat, hanem kövessék figyelemmel a közlekedési szolgáltatók hivatalos tájékoztatását a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV applikációban, valamint a Volánbusz weboldalán.

A vízszint ugyanis napról napra nő, az árvíz hatásai a szárazföldi közlekedésre is kihatnak a párhuzamos szakaszokon. A vasúti és a közúti menetrendszerinti közlekedést nemcsak az áradó folyók, hanem a csapadékos időjárás is befolyásolja: az erős szél okozta fakidőlések, felsővezeték-sérülések miatt fennakadásokra kell számítani. A vasúttársaság szakemberei folyamatosan egyeztetnek az árvízi védekezésben résztvevő szervezetekkel, hatóságokkal. A vasúti fennakadások esetén pótlóbuszok állnak készenlétben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top