1500 kilométert utazott a cica, akit gazdái a Yellowstone Nemzeti Parkban vesztettek el

Á.K. | 2024. Szeptember 22.
Két hónap után tért haza a cica, akit a Yellowstone Nemzeti Parkban vesztettek el.

Rayne Beau, egy két és fél éves sziámi macska. Gazdái, Susanne és Benny Anguiano, akik Salinasból, Kaliforniából származnak, éppen a Wyoming állambeli Yellowstone Nemzeti Parkban voltak, amikor a cica elkóborolt, mesélte Susanne a CNN-nek.

Rayne Beau, akinek nevét az angol „rainbow” (szivárvány) szóhoz hasonlóan ejtik, nemrég került családjához, és már az első nap eltűnt, amikor a Anguianoék megérkeztek a Fishing Bridge lakóautó-parkba.

A férjem a hősöm, mert minden nap órákat töltött az erdőben, hogy megpróbálja megtalálni” – mondta Anguiano a KSBW televíziócsatornának. Rayne Beau megriadt valamitől, és az erdőbe szaladt, a házaspár pedig sikertelenül próbálta visszahívni kedvenc csemegéivel és játékaival.

„El kellett hagynunk a parkot nélküle” – tette hozzá Anguiano. „Ez volt a legnehezebb napom, mert úgy éreztem, mintha cserben hagynám őt.

Sok viszontagság után ért haza a cica (Illusztráció: Pexels.com)

A szomorú gazdi elmondta, hogy soha nem veszítette el a reményt, hogy megtalálják a cicát. Azonban egy hónappal Rayne Beau eltűnése után örökbefogadtak egy másik macskát, hogy a cica testvére, Starr ne legyen egyedül.

Rayne Beaut és ikertestvérét, Starrt 11 hetes korukban fogadták örökbe, mesélte Anguiano.

Két hónappal az eltűnése után, a házaspár értesítést kapott egy macskáról, amelyet Rayne Beau mikrochipje alapján azonosítottak – jelentette a KSBW.

A cicát Kaliforniában, Roseville-ben találták meg, mintegy 300 kilométerre Salinas-i otthonától. A macskát a Roseville-i Placer Állatvédelmi Egyesület fogadta be – erősítette meg Leilani Fratis, a szervezet vezérigazgatója.

Reméljük, hogy mindenki felismeri, milyen fontos mikrochippel ellátni a háziállatokat

– mondta Fratis.

A cicát rossz állapotban találta meg az a nő, aki befogadta, és két éjszakán át gondoskodott róla, mielőtt elvitte az állatvédelmi szervezethez. Az Anguiano házaspár nem tudja, hogyan jutott vissza a macska Kaliforniába, de nagyon hálásak, hogy újra otthon van.

Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy visszatért” – mondta Anguiano. „Minden nap ránézek, és hálásan mondom neki: ‘Tudod, hány héten át imádkoztam azért, hogy újra láthassam ezt a pofit?‘”

Exit mobile version