nlc.hu
Szabadidő

Kitiltották a cicát a Tescóból

Sztár lett a cicából, akit kitiltottak a Tescóból

Rajongói képesek órákat utazni, hogy lássák a cicát, aki nem ehet többé a Tesco kukáiból.

Lincoln, a macska három éve járt a Hornsea-i Tescóba, igaz, nem vásárolni, hanem az áruházban keletkezett zöldhulladékot megdézsmálni. A boltvezetés végül megelégelte a cica látogatásait és kitiltották Lincolnt a boltból.

macska

A cica néha megpihent (Fotó: Lincoln the Tesco cat FB)

Azzal azonban nem számoltak, hogy a macskának népes rajongótábora van: eddig 500-an írták alá a petíciót, melyben azt követelik, hogy Lincoln újra látogathassa a Tesco kukáit. A legelvakultabb rajongók pedig órákat képesek utazni, hogy lássák a cicát.

A térség önkormányzati képviselője, Graham Stuart azt mondta a Mirrornak, hogy szerinte nem helyes, hogy Lincolnt eltávolították a hornsea-i Tesco komposztjáról. „Nem bánt senkit, és örömet okoz a közösségnek; ezért indítottam egy petíciót, amely ennek a tisztességtelen kitiltás visszafordítására szólít fel.

Gazdái, Lorraine és Kris már nyomkövető nyakörvet tettek Lincolnra, ugyanakkor nem értik, mire ez a nagy szigor a Tesco részéről. „Ő nem csak egy macska, hanem felvidítja és ellazítja az embereket. Segít a szorongóknak, jobb kedvre deríti a gyerekeket” – mondja Lorraine.

A Tesco vezetésének továbbra is az az álláspontja, hogy nem látják szívesen Lincolnt és kivezetik, ha bemegy. De nem írhatod elő egy macskának, hogy hova ne menjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top