nlc.hu
Szabadidő
Góg Anikó beszélgetése Almási Kittivel

Góg Anikó elérzékenyülve mesélt az édesanyjáról és gyermekeiről

Az olimpikon Almási Kittivel beszélgetett a bakancslistákról, és arról, hogy bár édesanyja már nincs velük, mégis, mindig ott lesz a családjukban.

November végén kerül a mozikba a Futni mentem című film, ami egy családfőről, és az ő bakancslistás örökségéről szól, melynek utolsó pontja egy futóverseny. A bakancslista pszichológiai hátteréről legutóbb Ember Márk és dr. Almási Kitti beszélgetett, a sorozat legújabb részében pedig a szakember kérdezett, mégpedig nem mást, mint az olimpikon, Góg Anikót.

Gyerekkori vágyálom

Mindenkinek van valamilyen dédelgetett álma, amit gyerekkorból hoz magával, Anikó számára ez az Ironman triatlon verseny volt, amit még 8-9 évesen látott, majd egyszerűen eltett a fiókba. Aztán elérkezett az életébe egy olyan pont, amikor úgy gondolta, jó lenne kipipálni ezt is. „Jött egy olyan életszakasz, amikor azt mondtam, erre most fel tudnék készülni. Nyilván nem egy világbajnokságot dédelgettem célként, mert az már irreálisnak tűnt volna ebből a távolságból, mert annyira azért már nem voltam benne a sportban. […] De akkor azt mondtam, erre most egy évet rászánok, hogy azt mondhassam, a pipa mellé kerüljön ennek – ha úgy tetszik –, bakancslistás vállalásnak.

Góg Anikó

Fotó: YouTube/VertigoMediaKft

Emberi kapcsolatok a bakancslistán

Almási Kitti rámutatott, hogy bár az emberek szeretnek egzakt célkitűzéseket megfogalmazni, ha tervekről van szó, arról is kérdezte Anikót, hogy az emberi kapcsolatai terén lenne-e olyan, amin szívesen változtatna.

Lehet, hogy van ilyen, viszont nem vagyok benne biztos, hogy én hozzá tudok már tenni ahhoz, hogy benne az a felismerés megszülessen, hogy neki ott esetleg lenne tennivalója. Én hiszek abban a rendezői elvben, hogy ott neki kell, hogy az ő történetében megszülessen valami, hogy esetleg az enyémet komplettálhassa

 – árulta el a sportoló.

Amikor a szakember arról kérdezte, hogy van-e konkrét személy, akire gondolt, Anikó elérzékenyülve elárulta, hogy az édesanyja, aki már sajnos nem lehet közöttük, ám ennek ellenére a családjuk meghatározó része maradt, és a gyerekek úgy beszélnek a nagymamájukról, mintha a mai napig egy élő személy lenne. „Még a könnyek ellenére sem a hiányérzet…, hanem ennek az állapotnak a kegyeltsége, az rendben volt.

A Futni mentem november 21-től látható a magyar mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top