nlc.hu
Szabadidő
Drága Coldplay-koncertjegyek

Milliókért árulják a Coldplay-koncert jegyeit

A Coldplay Mumbaiban lép fel, a jegyek percek alatt elkeltek, az üzérek már milliókért adják a belépőt.

A brit rockzenekar a Music of the Spheres világkörüli turné három előadását tervezi jövőre Mumbaiban, a jegyeket pedig csillagászati áron adják a viszonteladói platformokon. A BBC cikke szerint a hivatalos úton értékesített jegyeket múlt vasárnap hirdették meg, 10 és 50 ezer forint közötti áron. Több mint 10 millió ember versengett a mintegy 180 ezer jegy megvásárlásáért.

A rajongók többórás digitális sorban állás miatt panaszkodtak, de sokan azt is állították, hogy az eladásokat meghamisították, mivel a viszonteladók ötszörös áron – akár 900 ezer rúpiát (3,6 millió forint) is elérve – elkezdték a jegyek árusítását, mielőtt megjelentek volna a hivatalos oldalon.

férfi gitárral

Chris Martin, a Coldplay énekese (Fotó: Getty Images)

Sok csalódott Coldplay-rajongó most a hivatalos értékesítő oldal tulajdonosait hibáztatja, hogy vajon megtettek-e mindent a csalások és a jegyüzérek visszaszorítására. A hivatalos jegyeladó oldal tagadta a viszonteladókkal való kapcsolatát, és felszólította a rajongókat, hogy kerüljék a “jogosulatlan forrásokból” származó jegyeket, mert hamisak lehetnek.

A BBC megszólaltatta Dwayne Dias grafikust, aki azon kevés szerencsések közé tartozott, akiknek sikerült jegyet venniük a Coldplay koncertre a hivatalos oldalról. Négy jegyet vett egyenként 6450 rúpiáért (25 ezer forintért).

Azóta olyan emberek keresik meg, akik akár 60 ezer rúpiát (240 ezer forint) is hajlandóak fizetni egy jegyért. „Ha akarnám, eladhatnám az összes jegyet, és megnézhetném a koncertet Dél-Koreában [a Coldplay közelgő turnéhelye]. Az összeg fedezi az utazási költségeimet, és egy új várost ismerhetek meg” – mondja Dias.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top