Megmasszírozta a szemét a masszázspisztollyal, elmozdult a szemlencséje

F.C. | 2024. Október 05.
Azt hitte, felfrissíti ezzel a fáradt szemét...

Műtétre szorult egy 42 éves, kínai férfi, aki napokon át használta  a masszázspisztolyt a szemére, ám ennek következtében elmozdult a szemlencséje, és szürkehályog alakult ki nála.

A Wuhamban élő, fitneszrajongó Luo egy akkumulátoros masszázspisztolyt vásárolt a fitneszoktatója javaslatára, aki azt mondta neki, hogy a készülék csodákat fog tenni a fáradt izmaival, a férfi ugyanis szinte kétnaponta az edzőteremben edzett. Lou tényleg azt tapasztalta, hogy a masszázspisztoly hihetetlenül hatékony. Olyannyira, hogy egy ponton úgy döntött, a szemére is alkalmazza. Munkája miatt mindig fáradtnak érezte a szemét, ezért úgy gondolta, a masszázspisztoly ugyanolyan hatással lesz a szemére, mint az izmaira. Ám tévedett…

A masszázspisztolyt ugyan alacsony fokozatra állította, és egyszerre csak 5 percig alkalmazta a szeme körüli akupunktúrás pontokon, ám még így is komoly egészségügyi károkat okozott a készülék.

Eleinte ugyan minden rendben volt, Luo valóban kipihentebbnek érezte magát, miután a szemén használta a masszázspisztolyt, de körülbelül egy hét múlva azt vette észre, hogy homályosabbá vált a látása. Pánikba esett, és bement a kórházba, ahol a szemészek lencseelmozdulást és szürkehályogot diagnosztizáltak nála. A férfi látása néhány nap alatt jelentősen leromlott, és miután ismertette az orvosokkal a sajátságos relaxációs módszerét, megtudta, hogy minden tünetet az okozott, hogy masszázspisztolyt használt a szemére.

A készülék magas frekvenciájú rezgései ugyanis hasonlóak az alacsony intenzitású gyors ütésekhez. A szem pedig rendkívül érzékeny, könnyen elmozdulhat a lencse, sőt a retina is nagyon könnyen leválthat. Mindez pedig súlyos látási problémákat okoz.

Luonak ezért nemrég lézeres szemműtéten kellett átesnie, hogy helyrehozzák a látását.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version