nlc.hu
Egészség

Veserepedés egy masszázstól

Olyan durva masszázst kapott, hogy megrepedt a veséje

Egy kínai nő súlycsökkentő masszázsra jelentkezett be, végül a műtőben kötött ki, mert megrepedt a veséje.

A 41 éves nő, akit csak Ms. Miaoként (álnéven) emlegetnek, állítólag masszázzsal akart fogyni, ezért elment egy szalonba, a kínai Hangcsou városába. A speciális fogyókúrás masszázs felénél a nő jelezte, hogy már alig bírja, annyira fáj a hasa, ám a masszőr megnyugtatta, hogy csak a zsír távozik a testéből.

Egy masszázs is lehet veszélyes, ha nem szakszerűen csinálják (Illusztráció: pexels.com)

Egy masszázs is lehet veszélyes, ha nem szakszerűen csinálják (Illusztráció: pexels.com)

Ms. Miao fogcsikorgatva, de kibírta a masszázst, de a hasi fájdalom csak fokozódott, miután hazaért. Órákkal a súlycsökkentő masszázs után a középkorú nőnél olyan tünetek jelentkeztek, mint a hányás és a hasmenés, és mire családja a helyi kórházba szállította, már félkómában volt. Az orvosok hasi CT-vizsgálatot végeztek, amely angiomyolipoma-repedést mutatott ki bal veséjében.

A vese angiomyolipoma egy jóindulatú daganat a vesében, amely általában nem jár tünetekkel és nem jelent veszélyt. A felfedezés utáni szokásos cselekvési mód az aktív megfigyelés annak biztosítására, hogy a daganat ne nőjön, vagy ne kezdjen el vérezni.

Az angiomyolipoma vizsgálata után az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy méretéből ítélve a daganat nem zavarta volna Ms. Miaót, ha nem lett volna a súlycsökkentő masszázs. Úgy tűnik, az kezelés annyira durva volt, hogy a daganat megrepedt, és hatalmas vérzést okozott.

Az orvosok megműtötték a nőt, közben eltávolították a vérző daganatot és a bal vese felét,  így az többé nem tudja ellátni normális funkcióját. Miao asszonyt állítólag még mindig megfigyelés alatt tartják egy Hangcsou-i kórház intenzív osztályán – írja az Oddity Central.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top