Ezer guggolásra kötelezték büntetésből, örökre fogyatékos lett a kamasz

F.C. | 2024. Október 12.
Tolószékbe kényszerült a 13 éves gyerek.

Egy 13 éves kínai fiúnál életveszélyes rabdomiolízist (a vázizomzat gyors pusztulásával, károsodásával, leépülésével járó betegséget) diagnosztizáltak, miután büntetésből ezer guggolásra kényszerítették tavaly a nyári táborban.

Édesanyja, Lu asszony nemrég hozta nyilvánosságra a történteket, miszerint a tizenéves fia félő, hogy egy életre rokkant lesz. Tavaly nyáron a szülők beíratták egy 7 napos táborba a fiukat. Minden rendben volt egészen addig, amit meg nem kapták a záróceremóniáról készült fotókon, amin a gyerekük kisírt szemmel, szomorúan festett. Az apa azt is észrevette, hogy a fia egyik lába ernyedtnek tűnik, de amikor megkérdezték róla a tábor szervezőit, azt mondták, hogy minden rendben van. Csak amikor elmentek a gyerekükért, akkor vették észre, milyen súlyos az állapota: a 13 éves fiú egy zsámolyon várta őket, mert alig tudott felállni.

A szülők megtudták, hogy az egyik oktató büntetésből 1000 guggolásra kényszerítette a gyereket, aki miután elérte a kétszázat, összeesett az izomfájdalmaktól, de a tanár ahelyett, hogy segített volna neki, megrúgta, és hagyta, hogy a padlón görnyedjen fájdalmában.

Mivel a 13 éves fiú súlyos fájdalmakra panaszkodott, édesapja megkérte a tábor egyik tanárát, hogy kísérje el egy közeli kórházba, hogy megvizsgálják a lábát. A helyi kórházban azt mondták, csupán egy egyszerű izomhúzódásról van szó, és adtak rá némi kenőcsöt. A következő napokban azonban a gyerek lába annyira fájt, hogy még járni és aludni sem tudott éjszaka, ekkor a szülők már szakorvoshoz vitték, aki rabdomiolízist diagnosztizált nála. Az egy életveszélyes állapot, amelyet általában rövid ideig tartó, nagy intenzitású testmozgás okoz. A vázizmok gyors lebomlását eredményezi, és ha nem kezelik, hatással lehet a májra és a vesére. A fiú esetében mindezt a sok guggolás okozta. A gyerek állapota már olyan súlyos volt, hogy az orvos azonnal tolószékbe ültette.

Egy 13 napos kezelés után hazaengedték, de azt mondták, már soha nem gyógyul meg teljesen. Nagy valószínűséggel soha nem lesz képes komoly fizikai tevékenységet folytatni. Lábizmai mostanra már jelentősen sorvadtak, valamint súlyos máj- és vesekárosodást is szenvedett.

A szülők megpróbálták szembesíteni a tábor szervezőit a tragédiával. Bár eleinte mindenki tagadta a guggolásos büntetést, ám amikor a többi gyerek mindezt megerősítette, a tanárok elismerték a testi fenyítést. A per még jelenleg is tart.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version