10 halloweeni jelmezötlet 2024-ben, amit filmek és sorozatok inspiráltak

D. A. | 2024. Október 19.
Hivatalos vagy egy halloweeni bulira, de még mindig nincs ötleted, mit vegyél fel? Hoztunk pár inspirációt a popkultúrából, amivel nem lőhetsz mellé.

A halloween évről évre egyre nagyobb rajongótábort tudhat magáénak itthon is. Beöltözni ugyanis jó móka, persze ehhez nem árt, ha az embernek van egy tuti ötlete, amivel kitűnhet a tömegből. Mi amondók vagyunk, hogy a filmek és sorozatok mindig jó választásnak bizonyulnak, ha ihletről van szó – most is tíz különböző ikonikus outfitet hoztunk, amiből simán tudsz jelmezt kreálni. Vannak közöttük egyszerűbbek, és kissé bonyolultabbak is, amihez fel kell a gardróbot vagy a turkálót forgatni, de egyik sem megvalósíthatatlan.

Az örökösnő álarca mögött

Az Anna Delvey életét bemutató, Az örökösnő álarca mögött című sorozatból akkor érdemes meríteni, ha bírod a klasszikus eleganciát. (Fotó: Getty Images/Jose Perez/Bauer-Griffin)

A dadus

Egy hatalmas pulcsi, némi tupír, és máris kész a ’90-es éveket idéző Fran Drescher-féle külső. Ha imádtad A dadust, ez a te utad. (Fotó: Getty Images/CBS Photo Archive)

Spinédzserek

Megunhatatlan klasszikus a Spinédzserek sárga kockás szettje. Ez persze valószínűleg némi kutatómunkát igényel, de turikban biztosan találni hozzá alapot. (Fotó: Getty Images/Archive Photos)

Ponyvaregény

Mia Wallace figuráját is megidézheted a Ponyvaregényből, ehhez a következőkre lesz szükséged: az a bizonyos kis fekete ruha, fekete magassarkú, choker, és az eltéveszthetetlen frizura. (Fotó: Profimedia/©Miramax/Courtesy Everett Collection)

Hazárd megye lordjai

A Hazárd megye lordjai talán nem a legjobb film, ami valaha született, viszont Daisy Duke öltözetét nagyon könnyű lemásolni. (Fotó: Profimedia)

Bajos csajok

A Bajos csajokban Regina George trendet teremtett ezzel a szettel. Talán te leszel a következő? (Fotó: Profimedia)

Mary Poppins

Kicsit oldschool, viszont örökzöld Mary Poppins figurája. A hosszú fekete szoknya és kabát talán nem lesz kihívás, maximum a kalap, de csekély ár ez egy igazán emlékezetes jelmezért. (Fotó: Profimedia)

Grease

Melyik Sandy lennél? A jókislány vagy a vadóc? Mindkettő könnyen megvalósítható és látványos. (Fotó: Profimedia)

Dirty Dancing

Az egyik személyes kedvencünk, ami ráadásul tényleg pofonegyszerű is: Baby a Dirty Dancingből. Csak egy farmer bermuda és egy fehér ing kell hozzá. (Illetve Patrick Swayze sem lenne rossz.) (Fotó: Profimedia)

Thelma és Louise

Thelma és Louise outfitjeihez a legtöbb szekrényben megtalálni az alapokat. Itt az olyan pluszokra érdemes figyelni, mint a haj és smink, ami megidézi a film hangulatát. (Fotó: Getty Images/Archive Photos)

Exit mobile version