nlc.hu
Szabadidő
Előrejelzés az idei első havazásról

Napokon belül leeshet az első hó

Kiderült, mikor és hol várható az első idei havazás Magyarországon.
havazás

Klasszikus anticiklon alakítja időjárásunkat a héten. Egyre gyakoribbá válnak a reggeli pára- és ködfoltok, eső nem valószínű. Napközben napsütés várható, az éjszaka pedig hűvös lesz. Az őszi szünet azonban nagy fordulatot hozhat az időjárásban, sőt már látszik, mikor eshet le az első hó Magyarországon.

Jövő héten kedden (október 29-én) lehűlés érkezik erős széllel és csapadékkal. Kifejezetten hűvös lesz az időjárás, a Kőszegi-hegységben pedig havazás is előfordulhat – mondta el a vaol.hu-nak Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője.

Tavaly egyébként november 11-én esett le az első hó nálunk, akkor érkezett meg a havazás Magyarország legmagasabb pontjára. A Mátra térségében intenzív csapadékhullás volt akkor tapasztalható, a magasban beáramló hidegebb, fagyosabb levegőnek köszönhetően pedig az eső havazásra váltott. Mivel azonban a csúcson akkor 2,5 Celsius-fokot mértek, a hópelyhek a talajt érve azonnal elolvadtak.

Kiemelt fotó: illusztráció, Mert Alper Dervis/Anadolu Agency via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top