nlc.hu
Szabadidő
Időjárás: 2024 november elején érkezik a lehűlés

Időjárás: a hét közepéig nem lesz változás, a november azonban jelentős lehűlést hoz

Néhány napig még élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, de a hét második felétől a november komoly lehűlést, akár havazást is hozhat.
Egy nő sállal a nyakán az őszi hidege időjárásban

Az éjjel képződő köd egyre nehezebben szakadozik, sokfelé tartósabb lehet a rétegfelhőzet, de a jövő hét közepéig jelentős változás még nem várható – írja a Kiderül.hu

Vasárnap a pára, köd feloszlik, az ország döntő részén napos idő várható fátyolfelhőkkel, északnyugaton, az Északi-középhegységben és az északkeleti csücsökben maradhatnak továbbra is felhős részek. Számottevő csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dunántúlon kísérik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között alakul, ennél hűvösebb a tartósan felhős tájakon lesz.

A következő napokban változás nem várható, azonban november 1-jétől komoly átalakuláson megy keresztül az időjárásunk, és  egy lehűlés kezd körvonalazódni a november első hétvégéjén, melyhez csapadék is társulhat – írja az Időkép.  Hozzáteszik: elbúcsúzhatunk a 15 fok feletti hőmérsékletektől, sőt 10 fok alatt maradhatunk napközben is, éjjelente pedig sokfelé lehetnek fagyok.

A lehűléssel párhuzamosan megnőnek a csapadékesélyek is november első napjaiban, ami a magasban érkező fagyos levegővel párosulva akár 2024 első havazását is meghozhatja, amire magasabb hegységeiben kerülhet sor. 

Címlapkép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top