Szabadidő

A Costa decemberben avatja legújabb, a világ eddigi „legzöldebb”, szuperdizájnos óceánjáróját! (x)

Aki már utazott óceánjárón legalább egyszer életében, szinte biztos, hogy megint akar majd menni, aki pedig még nem próbálta, nem feltétlenül tudja, mi abban a jó.


Pedig egy full extrásra felszerelt, szó szerint minden igényt kielégítő, úszó szállodával minden nap más kikötőben megállni, újabb és újabb városokat, szigeteket és országokat felfedezni nem utolsó élmény, s erre semmilyen más módon nem nyílna lehetőség. Persze egy komolyabb óceánjáró nemcsak azért felejthetetlen élmény, amit a kikötőkben nyújt, de a fedélzeten található megszámlálhatatlan program és szolgáltatás miatt is. A rutinos hajózók számára nem meglepetés a rengeteg étterem, bár, uszoda, napozó dekk, kondi és színházterem, kaszinó, gyerekjátszó és egész napos animáció. Az azonban még a tapasztalt tengeri medvéket is izgalommal tölti el, amikor egy új hajót avatnak fel.


…Ahogy azt a Costa teszi néhány hét múlva, amikor vízre bocsátja Smeralda névre keresztelt legújabb óceánjáróját. A 337 méter hosszú hajó 6522 utasnak ad majd otthont, akik kényelméért az 1678 fős személyzet felel. Ahogy minden hajónak van koncepciója, úgy a Smeraldáét az olasz design és a piazzák, azaz terecskék hangulata határozza meg. A hajó kialakításában híres stílus és formatervezők segédkeztek a „dolce vita” szellemében, s ez az egyetlen hajó, mely valódi, az olasz design előtt tisztelgő múzeumnak is otthont ad. A Smeralda legnagyobb innovációja mégsem ez, hanem, hogy a világon elsőként cseppfolyós gáz hajtja, és emiatt a világ eddigi „legzöldebb” óceánjárójának számít, elenyésző károsanyag-kibocsátással.


A fedélzeten található 17 dekk mindegyikét egy-egy híres olasz város hangulata ihlette, és ez a hangulat a szobák berendezésében is visszaköszön. A vendégek 11 étterem és 19 bár kínálatából válogathatnak tülekedés és hosszú várakozási idő nélkül. A társaság mindent megtesz azért, hogy az ételek fenntartható forrásból származzanak és, hogy a modern gasztronómiai trendeknek megfeleljenek. Az ételeket híres séfek fejlesztették ki és állították össze, így minden egyes étkezés csúcsgasztronómiai élményt nyújt. Az egészséges életmód rajongóinak természetesen nem kell lemondani az egészséges ételek mellett a mozgás öröméről sem az utazás ideje alatt, hiszen 4 nagy medence, mindennel felszerelt ultramodern edzőterem és spa is a rendelkezésükre áll.

 A Smeraldán minden korosztály talál magának szórakozási lehetőséget. A legkisebbek vidámparkban, a tinik gamer-szobákban tölthetik a szabadidejüket, miközben a felnőttek színvonalas show-műsorok, előadások, diszkó, koncerttermek programjait élvezhetik. A változatos szórakoztatásról profi animátorok gondoskodnak a hajó számos pontján. Szinte természetes, hogy az óceánjárón jó pár butik és boltocska található, így a tengeren sem kell lemondani senkinek a vásárlás örömeiről sem.


A Smeralda annyira tipikusan olasz, hogy ha valaki van olyan szerencsés, hogy pár napot eltölt a fedélzetén, szinte biztos, hogy utána azonnal Olaszországba vágyik majd, hogy tovább élvezhesse a dolce vitát.

A Costa Smeralda 2019. decemberében áll szolgálatba, és május közepéig a „Napfényes  Földközi-tenger” fantázianéven futó útvonalat fogja hajózni. Ez az útvonal 8 nap/7 éj hosszú lesz, Savona, Marseille, Barcelona, Palma, Civitavecchia és La Spezia városokat fogja érinteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top