Szabadidő
Szponzorált tartalom

Már nem kell sokat várni az új Avatar filmre

A világ legsikeresebb filmjének folytatására már nem kell sokat várni. 2020-ban érkezik az Avatar második része, és utána rögtön követik a további részek.

Hamarosan teljessé válik az Avatar-széria, ugyanis James Cameron és csapata már javában forgatja és illusztrálja az elképesztő látványvilágú és hatalmas bevételt hozó Avatar-filmek folytatását. A 2009-ben bemutatott első rész fordulatosan ért véget, így mindenki azt találgatja, hogy mi történt a Pandora bolygón, miután a na’vikat megtámadta a hadsereg, akik a könnyű bevétel reményében a na’vik szent helye alatti ásványianyag-lelőhelyet szerették volna kiaknázni.

A csatában a na’vik oldalán harcoló egykori tengerészgyalogos Jake Sully és csapata segítette a kék idegeneket, de a harc sok áldozattal járt. Az első film úgy ért véget, hogy sok kérdés nyitva maradt, a folytatás ezekre biztosan választ ad. 

A csúszás okairól

Az első hírek még arról szóltak, hogy 2018-ban már megtudhatjuk, mi történt a Pandora bolygón élő Jake Sullyval és na’vi szerelmével, ám a folytatások munkálatai annyira nagy volumenűnek ígérkeznek, hogy James Cameron kénytelen volt szabadkozni. A rendező így magyarázta a csúszás okát tavaly: 

„A 2018-as bemutató nem fog megtörténni. Mindenkinek meg kell értenie, hogy itt több egymást követő bemutatóról van szó. Nem az Avatar 2-t készítjük, hanem az Avatar 2-t, 3-at, 4-et és 5-öt. Ez egy epikus vállalkozás. Tudom, mit csinálok életem következő nyolc évében. Nem is olyan nagy időkeret ez, hiszen ha belegondolunk négy és fél év volt elkészíteni egy filmet, és most négyet csinálunk. Teljes erőbedobással dolgozik a csapat. Most ez tölti ki a napjaimat, de hamarosan az éjszakáimat is ez fogja. Már elég jól állunk lényeink és a díszleteink dizájnjával, nagyon izgalmas az egész. Szeretném, ha már most a világ elé tárhatnám, de fenn kell tartanunk a show-t, úgyhogy majd csak akkor lebbentjük fel a fátylat, ha eljön az ideje” – nyilatkozta a Joblónak Cameron. 

A következő évek a folytatásokról fognak szólni

Nemrég az Avatar újabb részei megkapták a premierdátumot. A második részt 2020 december 18-án mutatják be, és a rajongók örülhetnek, mert a következő években újabb és újabb filmekkel válik teljessé az Avatar-univerzum. 2021 december 17-én érkezik a harmadik rész, 3 év várakozás után 2024 december 20-án a negyedik rész, 2025 december 19-én pedig az ötödik résszel válik teljessé az Avatar-univerzum. 

A forgatást már elkezdték, és a szereplőgárda is ismert. Újra visszatér Jake Sully szerepében Sam Worthingthon, a na’vi törzsfőnök lányát alakító Zoe Saldana,  a na’vik világát kutató Sigourney Weaver és a minden gonoszságra képes Stephen Lang is, de a stáb kibővül az Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas  Kate Winslettel is. Arról még nincsenek információk, hogy a színésznő kit fog alakítani, ám a produkció munkálatairól folyamatosan érkeznek a hírek az Avatar hivatalos Facebook oldalára.

Az első film 2.721.433.508 dollár jegyárbevételt ért el világviszonylatban, és kihatással volt mindenre. A filmipar teljesen átalakult az Avatar után, James Cameronnak és csapatának számítógéppel készített jelenetei szó szerint megreformálták a filmezést.

Hiába telt el majdnem tíz év az első rész óta, a történet még mindig foglalkoztatja az embereket, és minden információ érdekes, amit a készülő filmekről megoszt a stúdió. Az tudtad, hogy világszerte több Avatar kiállítással és  élményparkkal találkozhatsz, ahol átélheted újra és újra a film felejthetetlen pillanatait és érdekes információkat olvashatsz az Avatar világáról? A na’vik története rengeteg rajongót vonzott, akik nagyon készülnek már a folytatásra. Reméljük, hogy az első előzetesre sem kell már sokat várni!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top