Szabadidő

Női kerékpár-körkép, nem csak bringás hölgyeknek

Napjainkban, ha kerékpárvásárlást tervez az ember lánya, sokkal nehezebb dolga van eligazodni a nőikerékpár-típusok között, mint régebben.

Ezért utánajártunk a Berguson Kerékpárkereskedésnél, mik most a női kerékpároknál az irányadó trendek, ki és milyen női kerékpárt válasszon az igényeire szabottan.
A Berguson csapata már 25 éve a kerékpározás hazai népszerűsítésének egyik éllovasa, így igénybe is vettük ennek a 25 évnek a szakmai tapasztalatait. Hagyományos kerékpároktól kezdve gyermekkerékpárok és elektromos kerékpárok forgalmazásával (üzletben és webáruházban egyaránt), bérbeadásával, szervizelésével és egy óbudai lakossági kerékpárkölcsönzővel is a kerékpározás elkötelezett hívei, ezért mi a Vihar utcai kerékpárüzletükben tekintettük át a nőikerékpár-körképet.

Itt érdeklődtünk a Berguson szakértő csapatánál, tavaly és az idén melyek a legkeresettebb, legnépszerűbb női kerékpárok.

Városi kerékpár

A hagyományos városi kerékpárok természetesen az első körben jutnak a hölgyek eszébe, kis romantikus kosárral, csomagtartóval és elegáns „holland típusú” vonalvezetéssel. Ezek a kerékpárok azért is különösen népszerűek a hölgyek körében, mert kis átlépési magassággal rendelkeznek, ezért akár szoknyában is könnyen és elegánsan használhatók. Leginkább városi közlekedéshez, bevásárláshoz és gyermeküléssel felszerelve gyermekszállításra egyaránt alkalmas.
Egy új, minőségi, garanciális, menetkész kerékpár szemkápráztató színválasztékban kapható, őszintén gondban lennénk, ha nekünk kellene választanunk.

80 ezer és 180 ezer forint között már nagyon stabil, biztos városi női kerékpárt vehetünk vagy rendelhetünk. A tavalyi évben a női városi kerékpárok közül a Bergusonnál a Kellys és a CTM márkákból fogyott a legtöbb.

MTB és trekking kerékpárok

A kicsit sportosabb, sokat bringázó hölgyek körében a cross trekking, túra trekking vagy MTB típusú kerékpárok a legkeresettebbek. Ezeknél a kerékpártípusoknál is egyre többféle megoldás létezik az ejtett vázra, ami kifejezetten nőivé teszi ezeket a kerékpárokat.
Röviden a különbség a 3 típus között az, hogy a cross trekking kerékpárok inkább sportosabb, kirándulósabb alkalmakra, akár tereptúrázásra is bevethetők, míg a túra trekkingeket hosszabb utakra, kiadós kirándulásokra, de inkább aszfaltutakra ajánlják. Ezzel szemben az MTB kerékpárok (hegyi kerékpárok) a nevük alapján is alkalmasabbak az emelkedősebb, hegyvidéki területeken való kerékpározáshoz.
A vázszínek itt is nagy választékban érhetőek el.

100 ezer és 300 ezer forint között már szuper márkás modellek kaphatók, tavalyi modellekre extra kedvezmények vonatkoznak. A montik és trekkingek tekintetében az előző évben ezek a márkák voltak a legkeresettebbek a Bergusonnál: Kellys, Merida, Cube, Gepida.

Országúti, fixi és fitnesz kerékpárok

A legsportosabb bringák hölgyek részére természetesen a szarvkormányos, hagyományos országúti kerékpárok, közismert nevükön versenykerékpárok, a fix hajtású fixik és a fenti két kerékpár kombinációja, a fitnesz kerékpárok.
Ezek a típusok már valóban hosszabb távú sportcélok, alakformálás, erőnlétnövelés esetén megfelelő partnerei a hölgyeknek.

Ezeket a kerékpárokat 200 ezer és 400 ezer forint között, széles márkaválasztékban érhetjük el. Itt a tavalyi legnagyobb kereslet a Merida és a Kellys kerékpárjai iránt mutatkozott.

Elektromos női kerékpárok

Szerencsére napjainkban már azoknak a hölgyeknek sem kell lemondaniuk a kerékpározás örömeiről, akik a koruk vagy egészségi állapotuk miatt eddig nem tudtak nyeregbe pattanni. Számukra tökéletes megoldás lehet az elektromos kerékpár, ami konkrétan elektromosan segíti a pedálozást és a kerékpár megfelelő sebességének elérését.

Olyannyira népszerű az elektromos kerékpár, hogy a tavalyi évben csak Nyugat-Európában az összes eladott kerékpár közel 50%-a már elektromos kerékpár volt.

Ezzel az eszközzel a nagyszülők is bátran elszaladhatnak az unokáért vagy bevásárolni. De akár egy hosszabb családi kerékpározásra is a fiatalokkal tarthatnak.

Érdemes ellátogatni a Berguson üzletébe, ahol szuper 3 napos ingyenes elektromoskerékpár-tesztelési, valamint bérlési és lízingelési lehetőséggel várják az e kerékpárok iránt érdeklődőket. Árak és teljesítmények tekintetében érdeklődjenek a www.berguson.hu oldalon.

Válassz bármilyen kerékpárt, és tekerj minél többet a jó levegőn, a szabadban, egyedül vagy csapatban, hiszen a kerékpározás egy olyan sport, amelyben a kikapcsolódás és a látott élmények feledtetik velünk, hogy éppen „sportolunk”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top