Szabadidő
Szponzorált tartalom

Túl sok a tennivaló, de túl kevés az idő? Így szervezd a napod!

Folyamatosan időzavarban vagy, és nem bánnád, ha egy nap inkább 34 órából állna? Segítünk, hogy a 24 óra is elég legyen!

Akár egyedülálló vagy, akár egy családról kell gondoskodnod, a következő tippek segíthetnek!

Tervezd meg a heted!

Ha kevés az időd, jó, ha már az előző hétvégén megtervezed a hetedet. Persze, váratlan dolgok mindig közbejöhetnek, de azokat a teendőidet, programjaidat, amiket már előre ismersz és tudsz, tervezd be. Így megláthatod azt is, ha a teendőd ütköznek egymással, és átszervezheted őket. Ha erre nincs mód, ne félj segítséget kérni a barátoktól vagy a családtól!

Érdemes a vasárnapod egy részét arra szánni, hogy előre megfőzz a hétre – legalábbis pár napra. Porciózd ki az adagokat, és tedd be a mélyhűtőbe, így akármilyen elfoglalt is leszel, mindig lesz finom főtt étel a hétköznapokon is az asztalon. Fontos, hogy ha kevés az időd, soha ne csak egy napra főzz, vagyis főzz annyit egy-egy ételből, ami két napra is elegendő!

Vásárolj online!

A bevásárlás az a tevékenység, ami a takarítás mellett a legtöbbet elveszi az értékes szabadidőnkből. Munka után rendszerint tumultus van a boltokban, és még a helyi kis közértben is kígyóznak a sorok. Amellett, hogy sokszor nem is kapsz meg mindent egy helyen, a tömegközlekedésen sem egyszerű egyensúlyozni a cekkerekkel, így bármennyire is szeretnénk sietni, lassított felvételnek érezzük a lépteinket. De nem kell ezt a tortúrát minden nap végig járnod: ha szeretnél időt spórolni, hazafele útközben, a villamoson vagy az autóban a dugóan araszolva is bevásárolhatsz online, a mobilodon!

Az online vásárlás mellett rengeteg érv szól: amellett, hogy nem kell cipekedned, és több boltot végig járnod azért, hogy mindent beszerezz, az akciókat  is egy helyen megtalálod anélkül, hogy hosszasan keresned kellene. Persze, nem mindegy, melyik online boltot választod! Az élelmiszer vásárlásnál különösen fontos, hogy a kiszállítás gyors, a kiválasztott termékek pedig frissek legyenek.

A Kifli.hu 3-4 órán belül kiszállítja a rendelésed, de lehetőséged van kérni, hogy egy előre meghatározott 1 órás időintervallumban szállítsák ki a megrendelésedet, így nem kell egész nap a futárt várnod. Ha a Kifli.hu-n vásárolsz, az alapvető élelmiszereken túl prémium termékekhez, különleges fűszerekhez és friss kézműves kenyerekhez, pékáruhoz, valamint magyar őstermelők tejtermékeihez, szabad tartású tyúkok tojásaihoz is hozzájuthatsz. Sőt, többek között bio, gluténmentes, vegán és cukormentes élelmiszerek közül is válogathatsz. A Kifli.hu-nál nemcsak élelmiszert, hanem szépségápolási termékeket, kozmetikumokat és higiéniai termékeket is vásárolhatsz, így még a drogériába sem kell elmenned. De nemcsak magadnak, hanem a család négylábú tagjainak is megveheted az eledelét!

Kelj fel negyed órával korábban!

Te is észrevetted már, hogy reggel mintha sokkal gyorsabban telne az idő? Ha a reggeli rohanás számodra sem ismeretlen, érdemes legalább negyed órával előbb felkelned. Persze, ha nehezen ébredsz, ez nagy kihívást jelenthet, de erre is van megoldás: ne hagyd a telefonodat az ágyad mellett! Tedd olyan távolságba, amihez biztosan fel kell kelned ahhoz, hogy lenyomhasd az ébresztőt. Ha családod van, különösen hasznos lehet ez a negyedóra, ugyanis ilyenkor még nem kell várni a fürdőre, a mosdóra, és a konyhában sem kell kerülgetnetek egymást.

Persze, nemcsak az ébredés, hanem az alvás, pontosabban annak mennyisége és minősége is sokat számít. Ha kialvatlan vagy, nem tudsz koncentrálni, szétszórt lehetsz, és sem a munkában, sem a hétköznapi teendőidben nem leszel olyan hatékony. A végeredmény pedig az, hogy minden sokkal több időt fog felemészteni, mintha rendesen kipihennéd magad. Azért, hogy este könnyebben elaludj, közvetlen lefekvés előtt már ne mobilozz, mert a tartalmak mellett a kék fény is felébreszthet. Helyette olvass, kortyolj levendula- vagy citromfűteát, és már csak hangulatfények égjenek a szobában! Sőt, az egyik legjobb módja a gyors álomba merülésnek, ha meditációs zenét hallgatsz: a legtöbben rendszerint belealszunk a felvételekbe.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top