Szabadidő

Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban

A Valentin-napi ajándék: egy csupa sztárokat felvonultató film, ami úgy hat meg, hogy közben elvarázsol.
Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban

A mozi az álmok terepe, és az Oscar-díjas forgatókönyv-íróból rendezővé előlépett Akiva Goldsman nagyon ért az álmokhoz: új filmje vagy száz évvel ezelőtt kezdődik, a mában fejeződik be, rácsodálkozhatunk benne halhatatlanná tevő érzésekre, és szembenézhetünk az ördöggel meg a csatlósaival. Szerepel a filmben varázslat, amit senki sem tud megmagyarázni, mágia, ami mindenkit megváltoztat, halhatatlan hős, megmentendő, gyenge lány… és nagyon sok fordulat.
Mégsem mese, hanem szemkápráztató, andalító, varázslatos játék. És az egész sztori közepén a legfontosabb, ami sosem ciki, de Valentin-nap környékén végképp nélkülözhetetlen: a szerelem.

Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban

A főszerepet játszó, egyre sármosabb Colin Farrell 19. századi New York-i betörőt alakít, aki egy munkája során lebukik. Egy Central Park-i luxusházat akar kirabolni, amikor utoléri a végzet: egy nyikorgó parkettléc. Történetesen egy gyönyörű, vörös hajú lány kapja rajta. Első látásra egymásba szeretnek, és a férfi úgy érzi, mindenre képes az imádott nőért. Szüksége is van az elszántságára, mert a nyomába ered Lucifer zsoldosa (Russell Crowe játssza zseniálisan), aki minden boldogság ellensége. És ez a szerelem már csak azért is dühíti, mert a betörő egykor neki dolgozott…

Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban

Hogy hogyan kerül a szerelmével menekülő férfi száz évvel későbbre, a modern metropliszba, hogy méri össze az erejét a pokol katonáival, és rájön-e, milyen terve volt a sorsnak e korokon átívelő, csodálatos szerelemmel, azt természetesen nem árulhatjuk el.

Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban

Az biztos, hogy a film írója nem fukarkodott az ötletekkel, mesés fantáziával szövi történetét. Varázslat és valóság keveredik benne, de a lehetetlent is olyan meggyőzően mutatja meg, hogy a néző szívesen hisz a színészeknek. Hisz csupa olyasmi történik ebben a filmben, amit – ha nem is igaz – mindannyian szeretnénk, hogy igaz legyen.

Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban


“Ez a film nem kitaláció
– mesélte újságíróknak az író-rendező. – Az én fejemben tényleg így van elrendezve a világ: a fantázia nem a gyerekek kiváltsága, és jó hinni benne, hogy a Földön mindennek oka van. Minden mindennel összefügg, és az univerzum valami érthetetlen, tüneményes módon vigyáz ránk.”
Russell Crowe nem tagadja, leginkább régi barátja és kollégája kedvéért vállalta el a szerepet. És nagyon örül, hogy így döntött.

Téli mese – szerelem, fantázia, kaland a mozikban

“Földöntúli gonoszt játszani magasra feladott labda – mondja az Oscar-díjas színész. – És örülök, hogy a kudarcommal zárul a film, még ha meglepő fordulatok után is. Mert azt azért elárulhatom előre: a film arról a csodáról szól, hogy győz a szerelem.”
További információ

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top