Szabadidő
Szponzorált tartalom

5 hasznos piperekellék 5000 forint alatt, amit feltétlenül vigyél magaddal az utazáshoz

Nem kell több tízezret költened pipereholmikra csak azért, mert nyaralni készülsz. Gondold át, mit használsz a napi szépségápolás során, mi biztosít komfortérzetet, és ennek megfelelően pakolj a bőröndödbe!

Sokszor nem is gondolunk arra, hogy azok a mindennap használt kozmetikumok, amelyek otthon természetesek, a nyaraláson nem feltétlenül biztosítottak. De ha előre gondolkozol, nem érhet meglepetés!

Nedves törlőkendő

Akár busszal, autóval, vonattal vagy repülővel indulsz nyaralni, mosdót mindenhol használsz. Éppen ezért mindig legyen nálad elegendő mennyiségű zsebkendő és nedves törlőkendő. Egy hosszú utazás alatt nem feltétlenül biztosított a komfortos, higiénikus mosdó, sőt, egészen biztos, hogy neked is vannak olyan emlékeid a benzinkutak vagy a vonatok mellékhelyiségeiről, amiket legszívesebben elfelejtenél. Ha van nálad nedves törlőkendő, igazi felfrissülést hozhat még a legkellemetlenebb helyzetekben is.

UV-szűrős hajbalzsam

Tengerpartra indulsz nyaralni, vagy városnézésre készülsz? Nemcsak a bőrödet, hanem a hajadat is óvnod kell az erős napfénytől. Jó, ha van nálad egy kalap vagy kendő, azonban ha a nagy melegben a lehető legkevesebb ruhadarabot tudod csak elviselni magadon, használj száraz hajra is fújható, UV-szűrős hajápoló balzsamot. A festett szőke és vörös haj színét ráadásul könnyebben megőrizheted egy UV-szűrős ápoló hajspray-vel.

Testpermet

Ha nyaralunk, rendszerint egész nap úton vagyunk, várost nézünk, kirándulunk. Ilyenkor, ha a nedves törlőkendő mellett testpermetet is használsz, az felér egy frissítő zuhannyal. Egy izzasztó nyári napon könnyen diszkomfortérzeted lehet, de ha a táskádba bedobsz egy csomag törlőkendőt és egy flakon testpermetet, nem kell attól tartanod, hogy a nap végén leharcolt állapotban térsz vissza a szálláshelyre.

UV-szűrős arckrém

Nyáron nemcsak a meleg levegő, hanem a klíma miatt is jó, ha van a táskádban egy kis kiszerelésű krém. A nagy melegben extra terhelésnek van kitéve a bőrük, de a légkondicionált helyiségek is erősen szárítják a bőrt. A legjobb, ha UV-védelemmel ellátott könnyű, hidratáló arckrémet viszel magaddal az útra, így a naptól és a kiszáradástól is védheted a bőrödet.

Hintőpor

Lehet, elsőre nem is gondolnád, de hintőporral sok kellemetlen helyzetet megelőzhetsz a nyaralás alatt. Ha könnyen megizzadsz, még a legerősebb dezodor sem elég ahhoz, hogy megakadályozza az izzadságfoltok megjelenését a ruhádon, és a zárt cipőkben sem marad szárazon a lábad. Ilyenkor jó szolgálatot tesz a hintőpor: a nap elején hintőporozd be a hajlataidat, és a cipődbe is szórj belőle, hogy feszengés nélkül teljen a napod.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top