Budapesti Nyári Fesztivál

Nagy nyári kulturális programajánló – Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

Idén nyáron nem csak a tücsökciripelést hallgathatjuk a szabadban. Lássuk, milyen helyszínekre érdemes ellátogatnunk 2016 nyarán!

 

Nemsokára itt a nyár, és vele együtt számos színvonalas szórakozást kínáló szabadtéri program is. Nézzük, milyen programok közül válogathatunk!

Romantikus klasszikusok – nyitókoncert az NFZ-vel Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2016. 06. 10.

A 2016-os Budapesti Nyári Fesztivál idén is színvonalas repertoárral szolgál. Az igényes, mégis könnyed kikapcsolódásra vágyók tökéletes választása lehet a 12 héten át tartó kulturális programsorozat. Látványos show-k, színházi előadások, balettek, operák, musicalek, koncertek, táncelőadások tömkelegéből választhatunk. A jazz, a komolyzene és a világzene rajongóinak is remek kikapcsolódást nyújthat a Margitszigeten megrendezésre kerülő kultúrcunami. A Budapest Bártól a Magna Cum Laudén és Szulák Andreán át a neves külföldi előadókig rengeteg nívós fellépővel várja az igényes szórakozásra vágyókat a programsorozat. A szervezők minden korosztályra gondoltak: a legkisebbeket gyermekszínházzal, bábjátékokkal és kreatív programokkal csábítják.
A Budapesti Nyári fesztivál a romantika jegyében telik, amelyet már a programsorozat nyitókoncertjén is élvezhetünk. A kétszeres Kossuth-díjas karmester, zongorista és zeneszerző Kocsis Zoltán által vezetett Nemzeti Filharmonikus Zenekar és az újító szellemiségű, virtuóz Yuja Wang kínai származású zongoraművésznő előadása varázslatos estét ígér.

Nagy nyári kulturális programajánló – Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

17. Kortárs Művészeti Fesztivál, Székesfehérvár, 2016. 06. 03. – 2016. 06. 11.

Székesfehérváron kiállítások, koncertek, színházi előadások sorozata várja az érdeklődőket. A fesztivál ideje alatt a város utcáin, terein képző- és iparművészeti, zenei, színházi és irodalmi programok szórakoztatják a kultúrára szomjazókat. A komolyzenétől a jazzig sokféle zenei stílus képviselteti magát, így csak ízlésünk és hangulatunk szabhat határt a kikapcsolódásnak.

Stacey Kent, 2016. június 12., Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Nagy nyári kulturális programajánló - Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

A jazz és a romantika szerelmeseinek valódi kuriózum lehet Stacey Kent, napjaink egyik legnépszerűbb amerikai jazzénekesnőjének margitszigeti nagykoncertje. A világsztár jazzdíva, aki Clint Eastwood 70. születésnapi partiján is gondoskodott a fogadáshoz illő hangulatról, először ad nagykoncertet nálunk. Az este romantikával és humorral fűszerezett dalokat és egy felejthetetlen élményt ígér.

Agria Nyári Játékok, Eger, 2016. 06. 11. – 2016. 08. 17.

Az egész nyarat átívelő programsorozat keretén belül az operettek, vígjátékok, történelmi musicalek és élőzenés koncertek színes kavalkádja várja a kultúrakedvelő érdeklődőket Egerben. A hangulatos egri utcák, a finom borok és a kultúra tökéletes elegyét már június elsejétől élvezhetjük.

Soproni Ünnepi Hetek, 2016. 06. 17. – 2016. 07. 10.

Szabadtéri programok, komoly és könnyűzene, világzene, jazz és szórakoztató tánczene minőségi kavalkádját kínálja a Soproni Ünnepi Hetek. A fesztivál ideje alatt a kulturális mellett gasztronómiai és hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket.

Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tata, 2016. 06. 24. – 2016. 06. 26.

A több mint 200 programot felvonultató fesztivál az Öreg-tó festői környezetében kerül megrendezésre. A forgatagot rangos hazai és külföldi előadóművészek, komolyzenei hangversenyek, virágkiállítás és zsűrizett kézművestermékek vására, borkorzó és haludvar színesítik.

Kultkikötő, Balatonföldvár, 2016. 06. 25. – 2016. 08. 27.

Balatonföldváron koncertek, színházi előadások, gyermekprogramok, és stand-up műsorok várják a szórakozni, művelődni és nevetni vágyókat. A Partmozi, a Kultgaléria és Kultborász borkóstolók ingyenesen látogathatók.

Recirquel Újcirkusz Társulat – Cirkusz az éjszakában, Budapest, Müpa, 2016. 06. 30., 07. 01., 2016. 07. 02.

A Cirkusz az éjszakában egy varázslatos előadás, lélegzetelállítóan ügyes artisták, tehetséges zenészek és színészek közreműködésével a Müpa és a Tavaszi Fesztivál közös produkciójában. Az est folyamán egy vándortársulat története elevenedik meg előttünk, akik a köd homályába veszett cirkuszukat igyekeznek újra megtalálni.

A két veronai nemes – Globe Színház (UK), Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 2016. 07. 01.

A mester egy fergeteges vígjátékát hozza el a Shakespeare’s Globe Theatre és a Liverpool Everyman & Playhouse 21. századi köntösben. A könnyed szerelmi komédiában a Margitsziget varázslatos természeti környezetében épített szabadtéri színpad előadása a nyár kihagyhatatlan szenzációjának számít.

Nagy nyári kulturális programajánló – Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

A gitár világsztárja: Stanley Jordan feat. Alegre Corrêa, Horváth Kornél & Dörnyei Gábor 2016. 07. 03., Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Nagy nyári kulturális programajánló - Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

A négy világhírű művész az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúrából merítve hoz létre izgalmas, 21. századi kamarazenét. A különleges “tapping” technikájáról híres jazzgitáros, Stanley Jordan (USA) először látogat Magyarországra, és a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet hazai és külföldi zenész sztárokkal közreműködve.

Balatoni100szó Hip-Hop/Slam Poetry Fesztivál, Balatonszárszó, 2016. 07. 09.

A fiatalabb korosztályban arathat nagy sikert a Slam Poetry Fesztivál a Balatonon. A slam poetry egy modern költészeti stílus, ami kicsit rap, kicsit színház, kicsit vers is egyben: a költészeti elemekkel tarkított szövegek az utca nyelvén szólnak, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. A slammernek 3 perce van a színpadon arra, hogy szórakoztasson, elgondolkodtasson, megnevettessen és sikert arasson.

3 tenor a Margitszigeten, 2016. július 22., Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A margitszigeti romantikus csillagos nyáresték megkoronázása lehet a zeneirodalom legszívhezszólóbb melódiáit hallgatni három világhírű tenor előadásában. A három tenor különböző egyéniség, mégis tökéletes szinkront alkotva varázsolják el a hallgatóságot. A német precizitást, a brazil tüzességet az erőteljes hangú Martin Mühle, a mindig mosolygó, játékosan dinamikus, francia tenor, Sébastien Guèze és az eleganciát képviselő amerikai James Valenti titokzatossága együtt ejti rabul az érzékeket és a szíveket.

Nagy nyári kulturális programajánló – Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

Szegedi Szabadtéri Játékok, 2016, Szeged, 2016. 07. 01. – 2016. 08. 27.

A nagy múltú fesztivál a szegedi Dóm tér színpadjaira hozza el az elmúlt évek legnagyobb sikerű komolyzenei produkcióit, és természetesen új, minden bizonnyal hasonló népszerűséget kivívó programokkal is készülnek a szervezők.

Webber: Evita, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 2016. 07. 08.

A világklasszikus musical Eva Perón, a szegénységből önerőből felemelkedő, példaértékű first lady életét dolgozza fel. A musical örök értékeket közvetítő ábrázolásmódjával és nagy hatású zenéjével egy igazán értékes és tartalmas estét ígér.

Radnay Csilla - Evita
Radnay Csilla – Evita

13. VeszprémFest, Veszprém, 2016. 07. 13. – 2016. 07. 16.

A fesztivál a klasszikus zenétől az operáig, a jazztől a világzenén át a popzenéig számos irányzatot felvonultat. A koncertek háttere, természetes díszlete a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete. A helyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogatók egy egyedi, meghitt hangulat részesei lehessenek.

Monte Carlo Balett – Rómeó és Júlia Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 2016. 08. 05.

Shakespeare egyik leghíresebb és legszebb szerelmi története elevenedik meg a Margitszigeten a Monte Carlo Balett világhírű társulat előadásában. A két szerelmes tragikus és mély szerelme tökéletes nyár esti kikapcsolódást ígér.

Nagy nyári kulturális programajánló – Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

Virtuózok – ünnepi nagykoncert, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 2016. 08. 20.

A tavalyi augusztus 20-i gálakoncert sikereit meglovagolva idén ismét élvezhetjük a fiatal tehetségek és sztárvendégeik ünnepi előadását a Margitsziget lombkoronái alatt. Az előadás része a tűzijáték élő közvetítése is.

Nagy nyári kulturális programajánló – Ezek az idei nyár legmenőbb kulturális eseményei

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top