Szembejött

Készíts illatos fürdőbombát házilag – íme a recept!

Ebben a hidegben jólesik hazaérkezéskor egy finom, meleg, ellazító fürdő egy illatos fürdőbombával.

Itt a hideg, a dermesztő szél, a fagy, a jeges eső, és ilyenkor nagyon jólesik este, hazaérkezés után (miután már elcsendesedett a ház :)) beülni egy kád meleg, ellazító fürdőbe. Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy készítek házilag fürdőbombát, mert nem tűnt egy agysebész-mutatványnak, és most belevágtam. Nemhiába, szappant főzünk, mandulavajat készítünk, akkor az illatos fürdőgolyó sem maradhatott ki!

Készíts illatos fürdőbombát házilag - íme a recept!

A fürdőbombához ezekre szükséged lesz: 1 bögre szódabikarbóna, 1/2 bögre citromsav, 1/2 bögre kukorica keményítő, 2 evőkanál keserűsó (patikában kapható!), 2 púpos evőkanál kókuszzsír, 1 evőkanál szárított narancshéj (így készül), és ha nagyon nem akar összeállni, akkor max. egy evőkanál víz, de ezt csak cseppenként add hozzá, mert reakcióba léphet a többi szerrel! Amire szükséged lesz a hozzávalókon kívül: szilikonforma, amibe belenyomogatod a keveréket, mérőedények és egy keverőtál.

A további tippeket és a teljes leírást a Masni caféblogon találod meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top