
A Süss, Alkoss, Díszíts! (SAD!) 28. fordulójára készítettem ezt a finom fahéjas pohárkrémet. Nagyon örültem, mikor megláttam a kiírást, mert nekem is a fahéj a kedvenc fűszerem. Tavaly télen szoktunk rá a fahéjteára: csak fahéj és barna cukor vagy méz, téli estéken nagyon jól esik, testet-lelket melegíti. A fahéj nagyon egészséges, állítólag hozzájárul a szervezet szénhidrát-cukor egyensúlyának fenntartásához, valamint emésztésjavító, étvágyserkentő és gyomorerősítő hatású is. Mézzel keverve pedig igazi csodaszer.

Most mascarponés pohárkrémbe volt kedvem fahéjat tenni, nagyon jól átjön a fahéjíz a lágy krémben. Hogy ne legyen unalmas, fehér csokival dobtam fel – nem igazán szeretem a fehér csokit, de mostanában valahogy birizgálja a fantáziámat, hogy mit lehet belőle kihozni. Örömmel jelentem: fahéjjal nagyon jól párosítható!
A receptért irány a Sweet home caféblog!