Szembejött

Év végén késhetnek a nyugdíjak, bajban van a folyosító

Késhetnek a novemberi nyugdíjak, mert lassabban halad a vártnál a nyugdíjfolyósító beolvasztása az államkincstárba. A dolgozók leterheltek és a sztrájkot fontolgatják.

Bár korábban igyekezett mindenkit megnyugtatni a Magyar Államkincstár (MÁK) arról, hogy időben sikerül átvennie a felszámolás alatt álló Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) feladatait, a Népszava most mégis arról ír, hogy késhetnek a nyugdíjak november után. Kincstári dolgozók szerint az átszervezést nem készítették elő megfelelően, így lehet, hogy kéthavi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok az év végén.

Az átszervezés miatt mindkét intézmény dolgozói leterheltek, pedig ezekben a hetekben kellene kiszámolni a kiegészítő nyugdíjemeléseket és a nyugdíjprémiumot is. A Népszava szerint a MÁK munkatársai már a sztrájk előkészítésén munkálkodnak, viszont a NYUGIF-nál nem ilyen erős a szakszervezet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top