Egészség

Lépj könnyedén!

Lekerülnek a cipők, a szandiban és a papucsban pedig jól látszik a lábon minden egyes deformitás és szépséghiba. Összeszedtük a leggyakoribbakat, és ezekre a leghatékonyabb lábápolási praktikákat!

Lépj könnyedén!Bőrkeményedés

A megvastagodott bőr leginkább a sarkakon és a cipő által nyomott felületen keletkezik. Éppen ezért fontos a kényelmes és puha lábbeli. A megvastagodott bőrt pedig el kell távolítani, nemcsak azért, mert a lábbeli irritálja, amikor hozzáér, de a csonthártyát is nyomja. Rendszeresen használj bőrradírt, illetve akadályozd meg a bőrkeményedés kialakulását bőrpuhító krémmel.

Besárgult körmök

Kétségtelen, hogy nem mutat valami jól, és felejtsd el, hogy a körömlakk majd elfedi! Még ha így is van, sajnos a körömgombát el kell távolítani, mert nem csak esztétikai probléma. A zárt cipőben viselj pamutzoknit, a gombát pedig ecsetelővel vagy kenőccsel tudod végleg kiirtani.

Tyúkszem

Hosszú folyamat, ha meg akarsz szabadulni tőle, így sokkal egyszerűbb megelőzni. A szoros, kényelmetlen cipő okozza, tehát válassz puha, talpbetétes cipőt. A patikákban és drogériákban kapható tapaszokkal és ecsetelőkkel tudod eltüntetni.

Lépj könnyedén!Fáradt lábak, lúdtalp, kalapácsujj és bütyök

Ezek mindegyike a kényelmetlen lábbelinek (is) köszönhető. Fáradt lábak ellen a felpolcolás és mozgás a megoldás, a lúdtalpon pedig a betétes cipőkkel vagy cserélhető betéttel segíthetsz. Kerüld a hegyes orrú, nagyon magas sarkú lábbeliket, és amikor csak teheted, járj mezítláb. A deformitásokkal javasolt szakemberhez fordulni!

Lábizzadás

A láb izzadékonysága genetikai örökség is lehet, és nemcsak melegben fordulhat elő. Ma már számos olyan készítményt találsz, ami mérsékli vagy teljesen megszünteti a szagot. A zárt lábbelikben kerüld a nejlonharisnyát, használj pamutváltozatot!

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top