Egészség

Szép lábat szeretnél? 5 top étel a visszerek ellen

Lábtorna, speciális gél és a hideg-meleg vizes váltott zuhany – jól ismert és bevált módszerek a lábon éktelenkedő visszerekre, azonban azt kevesebben tudják, hogy néhány finom és egészséges étellel is tehetnek a kitágult, kidomborodó erek ellen. Falatozz ezekből, és legyen szép és egészséges a lábad!

Fekete áfonya
Szép lábat szeretnél? 5 top étel a visszerek ellenA sötét színű bogyós gyümölcsök királynője igazi jolly joker a visszérproblémák ellen (is): javítja a vérkeringést, erősíti a hajszálerek falát, és még gyulladáscsökkentő hatása is van, többek közt magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően. A szintén antioxidáns hatású E-vitaminból ugyancsak sok van benne, így tényleg igazi csodaszer a koleszterinlerakódás, ezáltal a szívinfarktus megelőzéséhez, ahogy a memóriát is serkenti! Ma már a legtöbb piacon és nagyobb boltokban kapható, kerüljön belőle olykor a kosarunkba!

Szép lábat szeretnél? 5 top étel a visszerek ellenNarancs és grépfrút
Szintén C-vitamin-tartalmuk miatt ajánlott a citrusfélék gyakori fogyasztása. Egyébként is nehéz elképzelni kellemesebb „megelőzést”, mint ezeknek a lédús vitaminbombáknak a fogyasztását így ősszel, illetve télen. A keserű íze miatt kevéssé sztárolt grépfrút tele van az immunrendszerünket támogató vitaminokkal, ásványi anyagokkal, így a kitágult erek és kék kidomborodások mellett a koleszterinszintnek is jót tesz.

Spenót
Szép lábat szeretnél? 5 top étel a visszerek ellenNe csak a gyereknek add, mondván, annyira egészséges, neked is segíthet abban, hogy ne alakuljanak ki a visszerek. A szervezetedben az értágulatok megelőzésében fontos szerepet játszó egyik fehérjének ugyanis K-vitaminra van szüksége ahhoz, hogy aktiválódjon. Márpedig a K-vitamin két formájának egyike, a K1-vitamin elsősorban a zöld leveles növényekben található meg, ezek közül is az egyik legjobb forrás Popeye kedvence. Lehetőleg ne főzd agyon, elég ha párolod, vagy nyersen elrágcsálod egy salátában!

Hajdina
Szép lábat szeretnél? 5 top étel a visszerek ellenPár éve talán még kevesen hallottak a hajdináról, de manapság már nem csak az elszánt vegák fogyasztják, hiszen az egészséges táplálkozás megkerülhetetlen összetevője. A visszerek ellen elsősorban a rutintartalma miatt jó, ez segít erősíteni a hajszálereket, így azok kitágulásának akadályozza. A régebbi korokban kifejezetten úgy ismerték, mint a vérnyomásnak jót tevő gyógyír. Ráadásul a bőrödnek is jót fog tenni – akár csak a hasonlóan ízletes és egészséges „rokona”, a köles –, és semmivel sem bonyolultabb elkészíteni, mint mondjuk a rizst.

Tudjon meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top