Szépüljünk

A krémekrõl

A kozmetikai cégek azt próbálják elhitetni velünk, hogy csak be kell kennünk a bajos részeket, s egy csapásra búcsút mondhatunk a narancsbõrnek. Túl jól hangzik ez ahhoz, hogy igaz legyen. Valóban?





Természetes anyagokkal

A 90-es évek elejétől kezdve feltűntek a cellulitiszt eltüntető krémek – kapva kaptunk rajtuk. A gyártók azt állítják, hogy az összetevők – mint például a koffein, a retinoidok, az A-vitamin és a hidroxi-savak – feszessé teszik, frissítik és hidratálják a bőrt. Azáltal, hogy csökkentik a dudorok számát gyorsan és látványosan javítják a cellulitiszes felületet. Sőt, a megmaradó narancsbőr küllemét is javítják.


A krémek hátránya

A bőrgyógyászok kitartanak amellett, hogy a helyi kezelés nem tüntetheti el a cellulitiszt, mivel az a bőr felszíne alatt húzódik meg, ahova a krém hatóanyagai nem tudnak behatolni. Hidratáló képességük miatt viszont segítenek frissíteni, és egyengetni a bőrt, ezért az simábbá válik. Legalábbis időlegesen, mert a kezelést célszerű ismételni havonta, kéthavonta.
Ha már itt tartunk: a koffeinnek, az egyik hatóanyagnak, ugyebár mágikus tulajdonságai vannak – nem lenne egyszerűbb, ha reggeli kávénkból egy keveset a combunkba dörzsölnénk?






A narancsbőr álcázása

Bár nincs olyan csodaszer, amely teljesen megszabadítana a cellulitisztól, de el tudjuk rejteni ezt a szépséghibát. Például a barnulás segíthet, de természetesen óvakodjunk a nap káros sugaraitól, használjunk fényvédő faktoros naptejet. Szükség esetén barnító krémekhez is folyamodhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top