Szintetikus hormonok
A puffadást fokozzák nagy mennyiségben azok a szintetikus hormonok, amelyek a bőséges hús- és tejtermékfogyasztás révén kerülhetnek a szervezetbe. Néhány fűszer, gyógynövény segítségével enyhíthető ez a baj, és javítható az emésztés, amely közrejátszik a narancsbőr kialakulásában és megszüntetésében. Bármilyen formában elfogyaszthatjuk az alább felsoroltakat.
Angelikagyökér (tea, vagy natúr): fokozza a petyhüdt gyomor- és bélizmok tónusát (egészséges feszültségét), és serkenti az epe ürülését.
Kamilla (tea): a több áldásos hatásáról ismert növény többek között csökkenti a telítettségérzetet és a puffadást.
Borsmenta és ánizs (tea): mindamellett, hogy görcsoldó és fertőtlenítő hatásúak, csökkentik a puffadást.
Szerecsendió (ledarálva): az emésztőszervek simaizomzatát tonizálja.
Feketeretek: gyorsítja a gyomor- és bélműködést, elősegíti a székletürítést.
Savanyúkáposztalé: reggel éhgyomorra elfogyasztva alaposan megdolgoztatja az emésztőszerveket, serkenti az emésztőnedvtermelést.